Aplicaţiile care te salvează când îţi pierzi telefonul

Home > Aplicaţiile care te salvează când îţi pierzi telefonul

Un mic ghid pentru toti posesorii de smartphone pentru care informatiile din telefon sunt extrem de importante.

Dintr-un simplu gadget, telefonul a ajuns pentru multi un mic asistent, un organizator de informatii, un bun loc pentru notite si idei pentru locul de munca si chiar si o modalitate de a plati anumite facturi. Daca nu folositi aplicatii in care mesajele se autodistrug, precum aceasta aplicatie prezentata pe SmartNation.ro, inseamna ca tot ce scrieti in telefon ramane salvat. Asadar, e important sa ramana si in siguranta.
Probabil ca multi dintre voi stiu deja, dar pentru cei care sunt la prima experienta cu un smartphone, e bine de stiut ca exista aplicatii prin care va puteti recupera datele sau chiar telefonul in cazul nefericit in care a fost ratacit pe undeva.

Astfel de aplicatii sunt tot mai cautate, descarcate si apreciate. Daca unii dintre voi au chiar si idei pentru astfel de aplicatii sau start-ups, puteti sa le inscrieti in competitia Smart Nation, unde cele mai bune proiecte vor fi premiate.

IOS – In cazul care aveti un iPhone, un iPad sau un iPod, Apple va ofera cel mai bun serviciu care nu necesita sa instalati o aplicatie. Tot ce trebuie sa faceti e sa aveti un cont pe iCloud si sa va activati serviciul Find My Phone.

In cazul in care v-ati pierdut gadgetul, atunci prin intermediul acestui serviciu puteti sa va controlati de la distant informatiile de pe telefon, sa le stergeti sau sa le salvati, iar pe o harta interactiva va fi afisata ultima locatie a telefonului, inainte ca aparatul sa fie inchis. In momentul in care noul “posesor” va reporni telefonul, harta se va actualiza.

Tot ce trebuie sa faceti in acel moment va fi sa va deplasati pana la locul de pe harta. Din acel moment incolo nu mai tine de aplicatii. Serviciul poate fi gasit aici.

ANDROID – Pentru posesorii unui telefon Android mai multe aplicatii exista deja pe piata cu care va puteti gasi aparatul pierdut. Una dintre ele se numeste WHERE’S MY DROID, care, prin GPS va gaseste telefonul pe care il puteti controla de la distanta. Tot ce va trebuie e un calculator conectat la internet sau chiar si un Smart TV conectat la net. Functioneaza aproximativ la fel cu versiunea Find My Phone de la Apple. 

O alta aplicatie este si Lookout, care localizeaza telefonul, va ajuta sa-l controlati de la distanta si chiar sa puneti alarma sa sune incontinuu, in cazul in care l-ati pierdut prin casa si nu prin vreun taxi. Detalii despre Lookout gasiti aici.

BLACKBERRY – Daca aveti un telefon BlackBerry, puteti sa folositi serviciul BlackBerry Protect, care va ajuta sa va localizati telefonul printr-o harta interactiva. Din nefericire, daca telefonul este deconectat de la internet, sansele sa-l recuperati sunt aproape inexistente.

WINDOWS PHONE – Serviciul pentru cei care detin un Windows Phone se numeste tot Find My Phone, iar in cazul in care v-ati pierdut aparatul, va puteti loca pe site-ul Windowsphone.com si cauta pe o harta unde se afla in acel moment telefonul dumneavoastra. Prin intermediul aplicatiei, puteti sa va blocati telefonul, puteti sterge informatiile de pe el sau il puteti localiza pe o harta.

 

sursa: yoda.ro

Distribuie:

Like this:

Like Loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here