Apple a cumpărat compania care a dezvoltat tehnologia din spatele Microsoft Kinect

Home > Apple a cumpărat compania care a dezvoltat tehnologia din spatele Microsoft Kinect

Apple va prelua, pentru 350 milioane de dolari, compania israeliană PrimeSense, dezvoltatorul cipului de comandă prin mişcări care a stat la baza senzorului Kinect oferit de Microsoft împreună cu consola de jocuri video Xbox, transmite Bloomberg.

“Apple cumpără din când în când companii mai mici din sectorul tehnologiei, şi în general nu discutăm scopurile sau planurile noastre”, a declarat pentru Bloomberg purtătorul de cuvânt al Apple, Kristin Huguet, care a confirmat achiziţia PrimeSense.

De obicei, astfel de achiziţii devin vizibile după o perioadă prin noi funcţii ale produselor Apple, cum ar fi senzorul de amprentă digitală al iPhone 5S.

PrimeSense dezvoltă tehnologie prin care dispozitivele digitale pot detecta şi interpreta mişcări şi obiecte. Pe lângă sisteme de recunoaştere a mişcării, PrimeSense dezvoltă o tehnologie care ar permite instalarea de camere digitale 3D pe smartphone-uri.

Compania a anunţat că o astfel de tehnologie ar putea fi utilizată, spre exemplu, pentru măsurarea dimensiunilor unei încăperi doar prin realizarea unei poze.

Apple a acumulat rezerve de aproape 150 miliarde de dolari. Compania a cumpărat mai multe companii mici în ultimii doi ani, câştigând astfel acces la tehnologie în domeniul memoriilor flash, navigaţiei, hărţilor şi tehnologiei de localizare în interiorul clădirilor.

 

Distribuie:

Like this:

Like Loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here