De ce suntem tentaţi să mâncăm prea mult

Home > De ce suntem tentaţi să mâncăm prea mult

Dacă senzaţia de disconfort şi de foame continuă după ce ai servit o masă adecvată a devenit ceva obişnuit pentru tine, atunci e timpul să fii mai atentă la starea ta de sănătate.

1. Sari peste micul dejun

Aşa cum se spune, la micul dejun e recomandat să mănânci ca un rege, la prânz ca un ministru şi la cină ca un cerşetor. Această frază este cu adevărat aplicabilă pentru un stil de viaţă sănătos. Chiar şi medicii sugerează că un mic dejun consistent este un mod perfect de a-ţi începe ziua. Dacă sari peste micul dejun, există şanse să se supraalimentezi în timpul prânzului. Acest lucru poate determina un dezechilibru în organism, afectându-ţi, astfel, starea de sănătate.

2. Foloseşti farfurii sau boluri mari

Evită folosirea farfuriilor sau bolurilor mari când mănânci. Există tendinţa de a mânca mult mai mult decât de obicei, deoarece serveşti mai mult şi consumi mai mult pentru a termina tot ce ai pe farfurie. Prin urmare, este întotdeauna recomandat să foloseşti farfurii mici şi să mănânci cu moderaţie. Chiar în timp ce îţi găseşti singură, foloseşte întotdeauna cupe de măsurare pentru a realiza dimensiunile corespunzătoare care te ajută că îţi conştientizezi măsura porţiilor.

3. Te uiţi la TV în timp ce mănânci

Nu te lăsa prins de televizor sau de ecranul laptopului în timp ce mănânci. Ar trebui întotdeauna să acorzi atenţia ta 100% alimentelor pe care le consumi. Acest lucru te va ajuta să previi să ai o porţie excesivă pe farfurie şi te va ajuta să te bucuri corespunzător de mese. Vei mesteca mâncarea aşa cum se cuvinte şi vei putea fi atentă la semnalele corpului tău atunci când stomacul e plin.

4. Vrei să faci pe plac partenerului

De multe ori mănânci numai pentru a-i face pe plac partenerului sau pentru a-i ţine companie. Ceea ce nu realizezi este că te supraalimentezi în acelaşi timp. În cazul în care partenerul insistă să mănânci alături de el, explică-i că apetitul tău este saturat şi nu poţi mânca mai mult.

5. Ai prea multe opţiuni

Se întâmplă uneori să ai prea multe opţiuni în faţa ta. Întotdeauna ai tendinţa de a mânca prea mult atunci când ai la dispoziţie un bufet, deoarece vrei să încerci orice te atrage de acolo. Într-o astfel de situaţie, încearcă întotdeauna produsele alimentare dorite în cantităţi cât mai mici – doar pentru gust. Acest lucru te va ajuta să nu mănânci prea mult şi să te bucuri de bufet în acelaşi timp.

6. Vrei să te răsfeţi după antrenament

Multe femei cred că aşa funcţionează! Cu toate aceste, adevărul este că după ce vii acasă de la un antrenament dur, nu este permis să dai buzna la frigider. Asta este o regulă importantă! Doar pentru că ai susţinut o sesiune de antrenament minunat, nu înseamnă că poţi mânca orice şi totul. Consumă alimente sănătoase şi cu moderaţie. Acest lucru te va ajuta să rămâi în formă şi să fii sănătoasă.

7. Nu mănânci snacks-uri deloc

Cine a spus că toate snacks-urile sunt rele pentru sănătate? Mănâncă mereu atunci când ai senzaţia de foame. Este recomandabil să optezi pentru mese mici pe parcursul zilei. Alege fructe, salate şi biscuiţi sănătoşi pentru a-ţi umple stomacul. Acest obicei va ţine foame deoparte şi te va împiedica să mănânci prea mult la prânz sau cină.

8. Eşti deprimată

Deşi acest lucru nu se aplică tuturor, sunt mulţi cei care au tendinţa de a mânca în exces atunci când sunt trişti sau deprimaţi. Acest lucru este foarte rău pentru sănătatea ta şi îţi poate afecta corpul într-un mod teribil. Optează pentru consiliere sau şedinţe de psihologie în timpul depresie şi opreşte-te din a mânca ciocolată pe întuneric sau cutii întregi de îngheţată.

 

sursa: provincianews.ro

Distribuie:

Like this:

Like Loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here