Au început lucrările în zona Pungeşti. Protestatarii au fost agresaţi de jandarmi

Home > Au început lucrările în zona Pungeşti. Protestatarii au fost agresaţi de jandarmi

Reprezentanţii Chevron au anunţat, luni dimineaţă, că la ora 7.00 au fost începute lucrările de amenajare a drumului de acces spre terenul concesionat de companie în zona localităţii Siliştea-Pungeşti din judeţul Vaslui, unde au ajuns mai multe utilaje.

Răzvan Mitroi, purtătorul de cuvânt al Chevron România, a declarat corespondentului MEDIAFAX că la ora 7.00 compania a reluat lucrările în zona Siliştea şi că pe terenul concesionat acolo au sosit primele utilaje de la firma care va executa lucrările de amenajare a platformei unde ar urma să fie amplasată pima sondă de explorare a gazelor de şist.

Un număr de aproximativ 30 de perosnae s-au instalat cu corturi în tabăra de la Siliştea-Pungeşti în semn de protest. Ei reclamă intervenţia în forţă a jandarmilor, luni dimineaţă, oamenii spunând că au fost ridicaţi din corturi şi urcaţi în dube, în timp ce pe drumul judeţean din zonă Jandarmeria a montat garduri.

Localnicii care stau în tabără susţin că luni dimineaţă, în urul orei 04.30, jandarmii au intervenit în forţă şi i-au urcat în dube pe uni dintre ei, oamenii spunând că, în total, au fost ridicate de către jandarmi 30 de persoane.

Ulterior, în zonă au ajuns zeci de localnici, chemaţi de oamenii din tabără, care susţin că jandarmii au continuat să intervină în forţă, obligându-i să părăsească zona.

O parte din protestatari susţin că au fost agresaţi de jandarmi şi că ar fi fost loviţi inclusiv cu bastoanele de către forţele de ordine, iar în acest timp în zonă ar fi fost aduse mai multe utilaje ale Chevron.
La ora transmiterii acestei ştiri, în zona taberei de la Pungeşti sunt zeci de maşini de Jandarmerie, Poliţie şi Ambulanţă, iar drumul judeţean este blocat cu garduri metalice, fiind împiedicat accesul la corturile protestatarilor.

În zonă nu este permis nici accesul jurnaliştilor, cărora li s-a spus că măsura este luată pentru “siguranţa” lor, iar până în prezent nu există nicio informare oficială din partea autorităţilor privind situaţia de la Pungeşti

Distribuie:

Like this:

Like Loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here