Un bărbat de 51 de ani din Ploiești, suspectat că este infectat cu virusul Ebola. El s-a întors de la muncă din Nigeria.

 

Anunţ oficial! Ebola în România? Au venit REZULTATELE

UPDATE 18:06 Streinu-Cercel: 99 la sută, se infirmă posibilitatea infectării cu Ebola a pacientului din Ploieşti, informează Mediafax.

 

Managerul Institutului “Matei Balş”, Adrian Streinu-Cercel, a anunţat, duminică seară, că “spre 99 la sută” se infirmă posibilitatea ca bărbatul din Ploieşti adus la această unitate sanitară să fie infectat cu virusul Ebola.

Bărbatul va fi dus la Institutul Matei Balș din Capitală. Maladia Ebola poate fi oprită. Oficialii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii sunt încrezători că virusul care a ucis aproape o mie de oameni în vestul Africii poate fi ţinut sub control.

Apa Mării Negre este TESTATĂ:

In timp ce rezultatul analizelor barbatului transferat, duminica, la Institutul Matei Bals din Capitala sunt asteptate, pentru a se afla daca a fost infectat cu Ebola, autoritatile au declansat o ancheta epidemiologica, directia de sanatate publica ridicand probe din Marea Neagra, de la Vama Veche, unde acesta a fost impreuna cu familia.

Rezultatul analizelor privind posibila infectare va fi cunoscut in minimum 72 de ore si maximum o saptamana, informeaza Mediafax. Probele recoltate de la barbat urmeaza sa fie duse in Germania, la singurul spital care se ocupa de astfel de cazuri. Acesta este motivul intarzierii cu care rezultatul este aflat.

Suspectul de Ebola, adus duminica in Capitala, de la Ploiesti, a fost in Vama Veche dupa intoarcerea din Nigeria, in 25 iulie. A inceput sa se simta rau in urma cu trei zile si s-a prezentat la spital in Ploiesti, de unde a fost trimis catre Capitala, duminica.

Toti cei care au intrat in contact cu barbatul, verificati

Familia sa, respectiv sotia si copilul minor, se afla in carantina la domiciliu. Cei care au intrat in contact cu el vor fi supusi unei anchete epidemiologice.

Virusul mortal se transmite prin contact direct cu fluide corporale şi are o perioadă de incubaţie de 21 de zile. Primele simptome sunt similare unei gripe obişnuite, dar în stadiu avansat pacientul suferă hemoragii interne. O companie farmaceutică americană, necunoscută lumii până acum, lucrează la un medicament care ar putea salva viaţa celor infectaţi cu Ebola. Serul a fost administrat experimental unor misionari americani, care au contractat virusul în Liberia, dar nu se poate vorbi încă despre o producţie în masă.

Anticorpii folosiţi în serul experimental se obţin din plante de tutun modificate genetic. Acestea sunt cultivate în laborator în număr redus, ceea ce înseamnă că probele de ser sunt foarte puţine şi de aceea şi extrem de preţioase.

 

Abonare
Distribuie:36000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here