Cu siguranta, ceea ce este mentionat in titlu va suna familiar. Sexul pentru ei este diferit decat pentru ele, ca regula generala, evident. Dar de ce se intampla asta? Pot barbatii sa se indeparteze mai romantic in timpul sexului si femeile nu atat de mult? Sau este ca femeile se indragostesc mai usor?

In acest articol veti gasi raspunsurile la aceste intrebari si la alte intrebari,  inainte de a intra in chestiune, ca in ceea ce priveste dorinta sexuala, nu este inca clar ca exista o diferenta reala . intre barbati si femei , deoarece este multifactoriala : biologic, psihologic, social, cultural, relational etc..

Astfel, in ceea ce priveste dorinta sexuala, motivatiile sexuale, asteptarile in functie de rolurile de gen si atitudinile sexuale invatate, ar explica mai mult diferenta si nu atat predispozitia biologica.

Da, este adevarat ca, in general, barbatii incepand cu varsta de cincizeci de ani incep o scadere a libidoului , potrivit mai multor investigatii. Femeile, insa, dupa menopauza isi pot scadea sau creste libidoul.

 De ce le este mai usor sa separe sexul de dragoste?

In ciuda a ceea ce a fost anuntat anterior, exista intr-adevar diferente intre barbati si femei in formarea dorintei sexuale , care devin evidente in observarea vietii de zi cu zi. Si aceasta constructie ii face pe barbati sa raspunda la placere si la excitare mai mult din continut, iar femeile mai mult din context , au aratat studiile.

 Am putea spune ca in om apare mai intai dorinta, apoi entuziasmul, placerea si in final legatura emotionala . La femei trebuie sa apara mai intai conexiunea emotionala, apoi sa apara entuziasmul, dorinta si in cele din urma placerea, ceea ce ar explica de ce pot distinge mai bine sexul de dragoste , intrucat femeile, prin Ca regula generala, ele. nu faceti pasul de a face sex cu cineva daca nu simte aceasta legatura emotionala necesara.

Am putea spune ca in om apare mai intai dorinta, apoi entuziasmul, placerea si in final legatura emotionala. La femei trebuie mai intai sa apara conexiunea emotionala, apoi sa apara entuziasmul, dorinta si, in final, placerea.

Si stim cu totii ca amestecarea unei conexiuni emotionale puternice cu sex uimitor duce la infatuare timpurie . La barbati, in schimb, aceasta conexiune este ultimul lucru care apare (daca apare vreodata) si care le face mai usor sa diferentieze perfect sexul de iubire.

O alta diferenta intre barbati si femei: nu iti poti da seama cand au mai multa dorinta sexuala

Dupa cum va spunem in OBIECTIV, este usor de stiut cand o femeie va fi mai dispusa sa faca sex. Mai exact, ei pot prezice in ce zile ale lunii va avea o dorinta sexuala mai mare. Si acest lucru, in cazul barbatilor, este imposibil de stiut .

Barbatii au si cicluri hormonale, dar, paradoxal, ciclurile lor nu sunt ciclice. Adica, nu se stie cand anumite substante vor fi produse in cantitati mai mari sau mai mici . Ciclul hormonal are legatura cu libidoul (care regleaza testosteronul), cu oxitocina (care regleaza apetitul sexual) si cu dopamina (care regleaza stimularea sexuala in general). 

In cele din urma, amintiti-va ca, intrucat dorinta este multifactoriala, nu exista produse farmacologice sau naturale care sa poata creste efectiv si/sau permanent libidoul . De asemenea, trebuie sa tinem cont de faptul ca dorinta nu este acelasi lucru cu excitarea si ca ambele faze ale raspunsului sexual sunt legate de procese si actiuni diferite. Deci, a nu avea o erectie, de exemplu, nu inseamna ca nu exista dorinta , ci mai degraba ca exista o dificultate in excitare. Si invers, a avea o erectie nu inseamna ca exista dorinta si predispozitie la o intalnire sexuala, fie in cuplu, fie cu sine insusi.