Un blogger rus a fost condamnat miercuri în Siberia la cinci ani de muncă silnică într-un lagăr pentru că a postat online înregistrări video proucrainene considerate de justiţie drept apeluri publice la ură, potrivit Agerpres.

Un tribunal din Tomsk (Siberia occidentală) l-a recunoscut pe Vadim Tiumenţev vinovat de incitare la ură interetnică şi de activităţi extremiste şi ‘l-a condamnat la cinci ani de lagăr’. De asemenea, lui Tiumenţev i s-a interzis utilizarea Internetului trei ani, potrivit aceleiaşi surse.

Potrivit stiripesurse.ro, in imaginile respective, difuzate pe YouTube, Vadim Tiumenţev invita la expulzarea din Rusia a refugiaţilor din regiunile rebele ucrainene Doneţk şi Lugansk, acuzându-i în special că ‘au trădat Ucraina’.

Rusia ‘pare hotărâtă să împiedice libertatea exprimării sub orice formă ar exista’, a denunţat într-un comunicat Mark P. Lagon, preşedintele ONG americane Freedom House.

Săptămâna trecută, o militantă politică rusoaică a fost condamnată la doi ani de muncă silnică într-un lagăr pentru ‘separatism’ după ce lansase pe o reţea de socializare un apel la o manifestaţie pentru autonomie a regiunii sale din sud-vestul Rusiei.

 

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here