Bucureștiul se modernizează: vom circula pietonal la Piața Unirii

Home > Bucureștiul se modernizează: vom circula pietonal la Piața Unirii

Primaria Capitalei vrea să schimbe centrul orașului. Piața Lahovari, Piața Cantacuzino, dar și Piața Constituției vor fi reamenajate pentru a fi mai prietenoase cu pietonii, Podul Mihai Vodă va fi reconstruit, iar pe Bd. Unirii circulația se va muta de pe centru pe margine, zona fântânilor devenind pietonală.

Aceste proiecte fac parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană, iar o mare parte dintre ele vor fi realizate cu fonduri europene. Proiectele au fost realizate de o echipă de tineri arhitecți – ReAct Studio și biroul de arhitectură al arhitectului Dorin Ștefan.

Bulevardul Unirii- Piata Constitutiei- Manastirea Antim

Un prim proiect pus în dezbatere de Primaria Capitalei prezintă reamenajarea Pieței Constituției, a bulevardului Unirii, segmentul cuprins între Piata Constitutiei si Piata Unirii și zona aferentă Manastării Antim, aflata in spatele bulevardului Unirii. Potrivit planurilor prezentate de arhitecti, in Piata Constitutiei se va realiza o parcare subterana cu 988 locuri. In locul unde parcheaza acum masinile se va amenaja un spatiu public pentru pietoni, pavat cu piatra, dedicat in special organizarii de evenimente.

“In zona Manastirii Antim, sensul si numarul benzilor de circulatie auto se va pastra, in schimb se va modifica traseul lor, in sensul eficientizarii, astfel castigandu-se spatiu pietonal si spatiu verde. Parcajele auto se vor mentine de o parte si de alta a circulatiei auto, insa vor fi in numar mai mic decat in prezent (existand Parcarea din piata Constitutiei). Zona din fata Manastirii Antim (la intersectia str. Justitiei cu str. Antim Ivireanu) va fi zona pietonala, cu acces auto ocazional pentru parcajele manastirii, parcajele riveranilor si accesul in curtea manastirii. Pentru accesibilizarea zonei se va crea un spatiu public de legatura primitor intre Bulevardul Unirii si Manastirea Antim”, explica arhitectii pentru hotnews.ro.

“In prezent, bulevardul Unirii nu dispune de o infrastructura propice pentru pietoni si biciclisti, de mobilier urban sau de un sistem de iluminat adecvate, vegetatia este neintretinuta si partial uscata si degradata, iar fantanile nu sunt functionale. Fiind un reper important la nivelul orasului, avand o latime considerabila a partii pietonale si beneficind de prezenta vegetatiei si a fantanilor, bulevardul are potentialul de a deveni un spatiu public important. In Piata Constitutiei, tipul de ocupare al terenului, in acest caz, domeniul public, este parcarea supraterana, fiind utilizata numai ocazional ca spatiu de evenimente, pentru concerte, targuri sau expozitii. Zona Manastirii Antim este greu accesibila si destructurata”, spun arhitectii. Citește continuarea aici

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here