Aceasta este România zilelor noastre, în care se vinde totul la fier vechi. Ieri am vrut să fotografiez podul feroviar pe care mergeau trenurile ce veneau dinspre Filești, către Filești Nord, sau mai bine zis care intrau cu marfă până la fostul Trefo.

Azi știți zona mai bine ca fiind Centrul Comercial Galați. Linia de tren trecea pe lângă Depozit, printre actualele Kaufland și Carrefour și mergea până la Trefo….. sau dincolo.

Ieri am bătut Fileștiul pt. a asculta oamenii de acolo, care nu-s băgați în seamă, deși aparțin de GALAȚI! Nevoile lor pe scurt sunt: TRASEUL 25 DE PRELUNGIT, POST DE POLIȚIE, GRĂDINIȚA REDESCHISĂ, ASFALT ȘI CANALIZARE!!!

Am discutat ieri cu fileștenii și mi-au spus că anul trecut a fost scandal, jandarmerie, poliție, presă…. dar apoi s-a dat totul uitării. Mi-au spus ceva de genu cum că cei de la Filești Nord (nici nu știu unde-i punctul ăsta feroviar) aveau nevoie de bani și-au decis vânzarea căii ferate cu tot cu pod, la fier vechi… CALE FERATĂ PE CARE EU O PROPUNEAM PT. REDESCHIDERE ȘI ELECTRIFICARE!!! Iar gara ce o propuneam lângă Depozit să deservească trenurile regionale către Tecuci, Mărășești, Făurei, ș.a.m.d.

Continuarea aici:

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here