Sa faci dragoste tine mai mult de spontaneitate si nu de un program strict. Se pare insa ca trupurile noastre sunt de alta parere. Sincronizarea este totul!

Cand vine vorba de corpul uman, suntem condusi de „ritmul circadian”, de schimbarile care au loc in trupul nostru si care sunt dictate de lumina soarelui. Timpul optim pentru somn si pentru sex este dictat de varsta pe care o are organismul nostru, este de parere dr. Paul Kelley, profesor la Oxford care a realizat un stiudiu in acest sens, publicat de Daily Mail.

La acest ritm biologic mai contribuie si factori externi, precum munca. Altul este orarul pentru sex al celor care muncesc de acasa comparativ cu cel al celor care lucreaza la un birou. In urma cercetarilor facute, dr. Paul Kelley prezinta cateva recomandari legate de orarul potrivit pentru sex in functie de varsta fiecaruia:

20 de ani: ora 15.00

Libidoul persoanelor de 20 de ani poate fi foarte ridicat la orice ora. Insa ora 15.00 este indicata, intrucat le da un plus de energie. Dr. Kelley recomanda trezirea la ora 9.30 si spune ca ora la care ar trebui sa mearga la culcare tinerii de pana in 30 de ani este 1.00. El spune ca starea de trezire este controlata de doi hormoni: unul care sa incurajeaza somnul – melatonina – si unul care te face mai alert – orexina. In trupul unui tanar de 20 de ani, nivelul de orexina nu depaseste melatonina pana la mijlocul diminetii.

30 de ani: ora 8.20

In cazul persoanelor de 30 de ani, medicul lanseaza chiar o ora foarte precisa: 8.20. „Razele soarelui cresc nivelul de testosteron la ambele sex prin stimularea hipotalamusului (partea din creier responsabila de hormoni), facand ca acesta ora sa fie ideala pentru contactul sexual”, explica Kelley. Ora 8.10 e perfecta pentru trezit si 23.40 pentru culcat.

40 de ani: ora 22.20

Pe masura ce incepe sa imbatraneasca organismul, ora potrivita pentru sex se schimba radical. In cazul persoanelor de 40 de ani, 22.20 este cea mai potrivita ora pentru a face dragoste. E momentul in care trupul se relaxeaza cel mai mult prin eliberarea de oxitocina, care il ajuta sa se odihneasca. Imediat dupa trebuie mers la somn, pentru ca desteptarea trebuie sa se dea in cazul lor la ora 7.50. CITEȘTE AICI CONTINUAREA ARTICOLULUI.

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here