Care sunt cele mai sărace județe din România.

Home > Care sunt cele mai sărace județe din România.

Cele mai sarace judete ale ţarii, după cinci ani de criza economica, sunt Covasna, Mehedinti, Tulcea, Salaj si Vaslui, intr-un top al valorii PIB-ului estimat pentru 2014.

Desi este criza, economia Romaniei creste putin cate putin, iar acest lucru se vede si la nivel regional, chiar judetean, potrivit unei analize Econtext.ro. Poate ar fi de dorit un avans mai consistent, dar cand vremurile sunt destul de agitate, atunci e bun si unul mai redus.

Mai precis, cati bani valoreaza fiecare judet, economia din fiecare judet din Romania, cati bani va valora in acest an. Cel mai sărac judeţ este Covasna, cu 4,7 miliarde lei, urmat de Mehedinţi, cu un PIB de 5,2 miliarde lei.

Dupa cum e de asteptat, cel mai valoros este Bucurestiul, care are o valoare de 148, 98 miliarde lei. La polul opus, cea mai mica valoare, cel mai ieftin judet, este Covasna, doar 4,7 miliarde de lei.

Ca o comparatie, Capitala este de 31,7 ori mai valoroasa decat codasa tarii. In partea superioara a clasamentului, dupa Bucuresti, intalnim Timis, Constanta, Brasov, Prahova, in timp ce la coada clasamentului se mai regasesc judete ca Salaj, Tulcea, Mehedinti.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here