Tulburarile metabolice precum obezitatea si diabetul zaharat de tip 2 sunt favorizate de lipsa somnului, este concluzia unei cercetari recente.

Tulburarile de somn ar trebui luate in considerare ca factor de risc in aparitia tulburarilor metabolice, informeaza Medisite.fr citand un studiu recent publicat in Lancet Diabetes and Endocrinology.

In lipsa somnului, organismul metabolizeaza mai putina glucoza, are nevoie de mai multa hrana, producandu-se un excedent de aport energetic.

Specialistii spun ca dormim din ce in ce mai putin din cauza ca folosim tot mai mult aparate precum tabletele sau telefoanele de tip smartphone. De asemenea, tulburarile metabolice sunt mai frecvente la persoanele care lucreaza in ture de noapte.

Perturbarea programului normal de somn si al ciclului somn-veghe este asociat cu o sanatate metabolica precara, asociata si cu cresterea riscului de boli cronice si de mortalitate precoce, au remarcat oamenii de stiinta.

Somnul de calitate ar trebui sa fie luat in considerare atat in prevenirea si chiar in tratarea tulburarilor metabolice.

Distribuie:0200

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here