Credința populară susține că apa sfințită este un mijloc de purificare spirituală, dar și o substanță care vindecă trupul de cele mai multe dintre boli. Cu toate acestea, cercetătorii au realizat un nou studiu prin care distruge acest mit popular, scrie obiectiv.info.

Cercetătorii din cadrul Institutului de Igienă și Imunologie Aplicată din cadrul Universității din Viena au analizat mai multe mostre de apă sfințită. Descoperirea a fost una uimitoare pentru toată lumea, pentru că doar un mililitru de astfel de apă poate conține până la 62 de milioane de bacterii.

Testele au mai arătat că în proporție de 86% dintre toate eșantioanele analizate conțineau urme de fecale, precum și bacterii periculoase precum E. coli, enterococi sau chiar Campylobacter. Aceste bacterii au un efect dăunător asupra organismului și pot produce crampe abdominale, diaree și febră.
O altă problemă este întâlnită în cazul apei sfințite. Ea conține și nitrați în cantități foarte mari, care odată introduși în organism pot provoca afecțiuni grave și chiar moartea.

“Trebuie să informăm populația cu privire la riscurile la care se supun dacă va continua să consume apă sfințită. Aceasta este o problemă care a fost ignorată până acum, mai ales în condițiile în care oamenii au sistemul imunitar din ce în ce mai slab.”, a declarat Dr. Alexander Kirschner, unul dintre cercetători.

Această problemă se pare că nu este una inedită pentru că acum câțiva ani s-au încercat introducerea unor automate care să distribuie sticle sigilate cu apă sfințită. Această măsură a fost luată de a proteja enoriașii de anumite afecțiuni, dar în cele din urmă nu și-a atins scopul propus.

Cei mai muți dintre practicanții religioși preferă să consume apa sfințită direct de la sursă pentru că au senzația că astfel vor dobândi o sănătate de fier și vor fi binecuvântați de Dumnezeu. Această cutumă este una dăunătoare susțin specialiștii și ar trebuie eliminată cu orice preț pentru că organismul nu se va purifica astfel, ci va fi supus unui atac bacteriologic fără precedent.

Distribuie:244000

2 COMMENTS

  1. De mii de ani n-am pomenit un astfel de studiu …odinioară creștinii trăiau peste 100 de ani și consumau aproape zilnic apa sfințită și așa numiții cercetători au făcut o descoperire senzațională…dar de mâncarea și băutura artificială de prin matketuri care depășesc efectele consumului de materii fecale ce ziceți dragi cercetătorii?… Sau tot e vinovată să fie apa sfințită (care doar se gustă nu se bea domnilor și doar 14 zile pe an.)…Probabil tot apa sfințită este devină și de apariția bolilor necruțătoare ale veacului nostru?! Să vă fie rușine…de curând cercetătorii ziceau altceva despre apa sfințită. Sunt curios să aflu ceva despre biografie iluștrilor savanți…ar fi o onoare pentru noi cititorii.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here