Zilele în care viaţa voastră sexuală era plină de pasiune au apus demult. Acum viaţa voastră sexuală se rezumă la o îmbrăţişeare rapidă fără sare şi piper, fără dorinţă, totul se desfăşoară mecanic. Acum stai şi te întrebi: cum se poate ca în filme şi romane oricine pare să aibă o viaţă sexuală explozivă, plină de culoare, când în cazul vostru nu mai există nici măcar o scânteie?

Trebuie înţeles faptul că, în lumea reală, viaţa sexuală nu este perfectă şi o partidă de amor nu se încheie mereu cu orgasme zguduitoare. Însă, chiar dacă acum vi se pare plictisitoare viaţa voastră sexuală, lucrurile se pot ameliora. Potrivit experţilor, cheia unei vieţi sexuale de calitate este să ştii exact ce vrei după care să ceri ce vrei. Simplu, nu-i aşa?

Cum să primeşti ce vrei în pat

Tu îţi doreşti un preludiu mai lung. Partenerul, în schimb, e gata într-o secundă. Tu tânjeşti după săruri umede şi pline de senzualitate. El vrea doar să treacă la treabă. Tu, abia te decurci cu 3 partide pe săptămână, iar el doreşte să faceţi amor de 2 ori pe zi. Chiar când toate celelalte aspecte ale vieţii de familie sunt congruente, stilurile sexuale nu sunt mereu compatibile, mai ales în cazul cuplurilor noi. Prin urmare, cum îi spui partenerului ce vrei fără să-i lezezi egoul? Ai putea începe fraza astfel „Mi-ar place dacă noi am face X”. Poţi avea conversaţia în pat sau la cină după un pahar de vin, atunci când te simţi confortabil. Însă, înainte de a începe discuţia trebuie să ştii exact ce te deranjează. Are legătură cu tehnica? Igiena personală? Timingul? Odată ce ştii exact ce nu-ţi place există căi de a sugera o soluţie. Spre exemplu, dacă mirosul îţi displace îl poţi ruga să faceţi o baie împreună înainte de a face dragoste. Dacă vrei un preludiu mai lung, roagă-l să se mişte mai încet. Dar ce faci dacă ştii ce vrei, îi spui partenerului şi, cu toate acestea, viaţa voastră sexuală nu cunoaşte nici un progres?

Dacă lucrurile tot nu se schimbă…

După ce aţi discutat, însă viaţa sexuală rămâne la fel de anostă atunci este timpul să experimentaţi împreună. Învăţaţi astfel încât fiecare să afle cât mai multe despre corpul celuilalt. Găsiţi surse de inspiraţie precum cărţi sau priviţi filme educaţionale împreună. Nu materiale pornografice, însă filme explicite în care o voce de fundal explică ce se întâmplă în fiecare scenă. Uneori problema poate fi fizică, precum ejacularea precoce, sau poate fi cauzată de stres, caz în care este nevoie să vedeţi un terapeut sexual. Se poate destrăma o relaţie din cauza unei vieţi sexuale defectuoase? Posibil. Poate că iubeşti o persoană foarte mult iar sexul va fi în cel mai bun caz ok. În acest caz trebuie să decizi cum va fi viaţa ta. Trebuie fie să accepţi că partidele de amor nu vor fi niciodată extraordinare sau să mergi pe un alt drum. Îndiferent că este vorba despre o despăţire sau un divorţ trebuie să cântăreşti cu atenţie fiecare element al relaţiei şi nu doar sexul. Poate că vă iubiţi mult, aveţi o căsnicie fenomenală, aveţi doi copii iar în acest caz poţi trăi cu o viaţă sexuală mediocră. În cele mai multe cazuri, n-ar trebui să te desparţi şi nici să ai o viaţa sexuală nesatisfăcătoare, dacă amândoi sunteţi dispuşi să faceţi eforturi pentru a îmbunătăţi lucrurile. Potrivit specialiştilor, orice cuplu are potenţialul de a se bucura de sex de calitate. Nu trebuie decât să faceţi practică, să fiţi deschişi şi să cereţi ajutorul atunci când aveţi nevoie.

 

AbonareDistribuie:0010Like this:

Like Loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here