Un expert israelian a facut miercuri un avertisment teribil, spunand ca Europa trebuie sa faca mai multe eforturi in lupta antiterorism, “altfel vom avea cadavre pe strada in Bucuresti si Paris”.

“Uneori, democratia trebuie sa plateasca un pret, altfel vom avea cadavre pe strada in Bucuresti si Paris”, a avertizat miercuri, la Ambasada Israelului din Bucuresti, Jonathan Fine, cercetator la Institutul International pentru Combaterea Terorismului.

Expertul a atras atentia ca atacuri precum cele recente de la Paris si Copenhaga “sunt varful aisbergului” si ca Europa trebuie sa se trezeasca in fata amenintarii reprezentate de islamul radical sunnit.

“Europa abia incepe sa se confrunte cu extremismul sunnit”, a declarat acesta, aratand ca in grupurile radicale din Europa se acumuleaza de mai multi ani tensiuni.

La acestea se adauga propaganda facuta de cele 20.000 de website-uri jihadiste din Europa.

“Europa se va confrunta cu atacuri teroriste. Europa ar trebui sa fie mai atenta si mai alerta”, mai ales la tinerii europeni care au luptat in strainatate si se vor intoarce acasa antrenati in lupta cu arme de foc, a avertizat Fine.

Expertul estimeaza ca ar fi vorba despre 10.000 de tineri plecati sa lupte alaturi de radicali.Jonathan Fine a atras atentia si asupra asa zisilor lupi singuratici.

“Toata lumea trebuie sa lucreze pentru a contracara acest fenomen. Cu totii dorim sa ne pastram valorile democratiei, dar este obligatia fiecarui stat sa se apere cand ii este amenintata existenta. Dupa cateva atacuri de genul 9/11 in Europa, politicienii se vor convinge ca trebuie sa aloce banii contraterorismului”, a mai spus acesta.

AbonareDistribuie:50100Like this:

Like Loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here