Teodor Atanasiu şi Ludovic Orban vor intra în cursa pentru şefia PNL. Atanasiu, prim-vicepreşedinte al partidului, a anunţat, vineri, că va candida la preşedinţia partidului, respectiv pentru postul de co-preşedinte, şi a precizat că în competiţie va fi şi Ludovic Orban.

Teodor Atanasiu a precizat că pentru funcţia rămasă vacantă odată cu alegerea lui Klaus Iohannis preşedinte al României pot să candideze doar vicepreşedinţii partidului şi a arătat că, până în prezent, doar el şi Ludovic Orban şi-au anunţat această intenţie.

Eu sunt unul dintre candidaţii la acest post, pentru care mulţi dintre colegii mei mi-au declarat susţinerea. Eu sper să nu fie o adevărată bătălie pentru acest post, fiindcă, până la urmă, este un post interimar, care va fi până la Congresul din 2017. Cred că ne vom strânge toţi liderii partidului, cu toţi preşedinţii de judeţe, şi vom sta la o discuţie amicală, discutând ce avem de făcut politic în perioada următoare şi care ar fi cel care ne-ar reprezenta cel mai bine. Sper să alegem dintre doi-trei şi nu dintre 32 (vicepreşedinţi – n.r.)‘, a afirmat prim-vicepreşedintele liberal, citat de Agerpres.

Atanasiu a menţionat că alegerea noului co-preşedinte va fi făcută de către Biroul Permanent Central al PNL înainte de 21 decembrie, dată la care Klaus Iohannis va depune jurământul ca preşedinte al României. ‘În săptămâna de dinainte de 21 decembrie va trebui să avem şi rezolvarea acestei probleme’, a spus liderul liberal.

Teodor Atanasiu a subliniat că până la data la care se va decide viitorul co-preşedinte mai pot exista şi alte persoane care vor să candideze. ‘Nu e o perioadă limită. Până în ziua în care este şedinţa, până atunci se pot face propuneri’, a spus Atanasiu.

În ceea ce îl priveşte pe Crin Antonescu, Atanasiu a afirmat că nu poate candida acum la această funcţie deoarece nu este vicepreşedinte. ‘Dacă la viitorul Congres doreşte, e liber să candideze, dar pe procedura internă, acum, la succesiune, nefiind vicepreşedinte, nu poate candida la această funcţie’, a menţionat prim-vicepreşedintele PNL.

Atanasiu a menţionat că nu a fost o depunere în scris de candidatură, ci o declaraţie verbală. ‘Până la urmă, fiind o alegere internă a unui partid trebuie să discuţi cu colegii. Dacă simţi că ai susţinere merită, dacă nu simţi că ai susţinere e o pierdere de vreme şi îi încurci şi pe ei să-ţi depui o candidatură aşa, numai de flori de măr’, a declarat senatorul Teodor Atanasiu.

Cel mai vechi lider al unei organizaţii judeţene din ţară, Teodor Atanasiu, care este preşedinte al PNL Alba din 1993, a mai spus că, indiferent de ce se va întâmpla, nu va mai rămâne în această funcţie.

‘Îi anunţ astăzi pe colegii mei din Alba, cu care am (vineri – n.r.) o întâlnire, că le mulţumesc foarte mult pentru modul în care am colaborat cu ei timp de 21 de ani şi că nu o să pot să rămân în continuare pe această funcţie şi vor trebui să găsească un succesor’, a declarat Atanasiu.

El a precizat că fiind mai nou şi preşedinte al organizaţiei Bucureşti, nu poate să fie şi preşedinte al celei din Alba.

‘A fost o perioadă de campanie, de aceea nu am făcut alte mişcări în perioada aceasta’, a conchis senatorul de Alba.

Conform Statutului noului PNL, rezultat din fuziunea PNL cu PDL, primele alegeri interne pentru şefia partidului au loc după data de 1 ianuarie 2017.

Pe de altă parte, unii lideri ai PNL au menţionat că, în cazul în care din punct de vedere administrativ fuziunea va fi finalizată, primul congres comun ar putea avea loc înainte de alegerile parlamentare şi locale din 2016.

Până la primele alegeri interne ale noului PNL, conducerea partidului este asigurată de doi copreşedinţi, câte unul din partea fiecărei formaţiuni.

Abonare
Distribuie:0000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here