Citește CE EFECTE NEGATIVE ARE CEAȚA asupra sănătății tale

Home > Citește CE EFECTE NEGATIVE ARE CEAȚA asupra sănătății tale

De mai bine de 3 săptămâni România se află aproape zilnic sub COD GALBEN de ceaţă, de dimineaţa până seara, situaţie care se traduce într-un cod de atenţionare pentru sănătate.

In aceste conditii nu este o surpriza ca in aceasta perioada tot mai multi pacienti prezinta tulburari respiratorii si cardiovasculare manifestate prin dispnee, tuse, expectoratie, dureri retrosternale si palpitatii, cefalee si vertij.

Laringitele si traheobronsitele sunt comune in aceasta perioada, dar se poate ajunge pana la variatii importante ale tensiunii arteriale, crize de angina pectorala si chiar infarct miocardic acut, atrag atenţia medicii ieşeni.

“La cei meteosensibili sunt modificari neuropsihice-migrenele, vertijul, cefalee si tulburarile de comportament alimentar sau a somnului pot crea un grad crescut de disconfort”, spune medicul Tudor Ciuhodaru.

“Recomandam celor cu patologie preexistenta evitarea expunerii la temperaturile scazute, mai ales in marile orase cu grad crescut de poluare iar celor la care simptomatologia persista sau se agraveaza sa consulte medicul de familie pentru stabilirea unui tratament corespunzator”, precizează medicul ieşean.

Ceata persistentă presupune un stres adaptativ cu efecte negative in special asupra pacientilor cu afectiuni pulmonare sau cardiace si a celor cu varste inaintate, mai spun medicii citaţi de bzi.ro.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here