Mai mulţi copii de la grădiniţa cu program prelungit din comuna Medieşu Aurit au ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare, în noaptea de miercuri spre joi, cu toxiinfecţie alimentară, cel mai probabil din cauza mâncării primite la grădiniţă.

Purtătorul de cuvânt al SJU Satu Mare, Constantin Demian, a declarat că cei 14 micuţi au fost duşi cu ambulanţele şi autoturismele părinţilor, cu vărsături şi dureri abdominale, informează Agerpres.

“Au primit mâncare la caserolă şi după trei, cinci, zece ore, în funcţie de toleranţa organismului, li s-a făcut rău. Copiii au vârste cuprinse între un an şi 11 luni şi şase ani şi jumătate. Opt dintre ei se află internaţi la Secţia de Boli Infecţioase”, a afirmat Constantin Demian.

Numărul copiilor intoxicaţi a fost mai mare, însă majoritatea dintre ei au fost trataţi acasă sau la centrul de permanenţă din localitate. Direcţia de Sănătate Publică şi Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Satu Mare au deschis o anchetă. Copiii au consumat ciorbă de perişoare şi cartofi cu ficăţei, livrate de o firmă de catering.

Distribuie:5000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here