Cât costă un avort în România, în 2014

Home > Cât costă un avort în România, în 2014

Avortul este soluţia de urgenţă pentru o sarcină cu probleme sau nedorită. Dacă te afli într-o astfel de situaţie, află câţi bani trebuie să scoţi din buzunar.

Poţi face avort la orice clinică de ginecologie, atât timp cât sarcina nu a trecut de 12 săptămâni – adică să fie în timpul primului trimestru. Costurile diferă de la o clinică la alta, de la tipul de avort la altul, în funcţie de: anestezie, dacă este chiuretaj sau aspiraţie, dacă sarcina a trecut de 12 săptămâni sau nu, dacă este un avort la cerere sau din motive medicale.

Cât costă un avort în Bucureşti

Preţurile au crescut mai mult faţă de anii precedenţi, iar un avort la cerere poate ajunge şi la 1.500 de lei, în funcţie de clinica privată la care te duci. Iată câteva exemple din cele mai accesibile:

La Gynecoland un chiuretaj uterin la cerere, cu anestezie generală, costă 1.000 de lei, iar unul cerut de problemele medicale, tot cu anestezie generală, ajunge la 680 de lei.Dacă mergi la un sediu al clinicii Elite, ai două variante din care poţi alege: chiuretaj cu anestezie locală, care costă 550 de lei sau întrerupere de sarcină prin aspiraţie, cu anestezie generală, la preţul de 700 de lei.

Cât costă un avort în alte oraşe din România
La Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie “Dr. I. A. Sbârcea” din Braşov, preţurile sunt mai mici decât în Capitală. Pentru un chiuretaj la cerere, până în 10 săptămâni, trebuie să plăteşti 200 de lei, pentru unul între 10 şi 12 săptămâni plăteşti 300 de lei, iar pentru un chiuretaj de 13 săptămâni te costă 500 de lei. Pentru un avort al sarcinii de peste 13 săptămâni te costă 600 de lei.
Şi în Timişoara preţurile sunt mai mici ca în Bucureşti. Poţi face un avort la cerere – aspiraţie cu anestezie general – la preţul de 400 de lei, în timp ce un avort la cerere a uterului cicatricial costă 500 de lei.

În schimb, dacă mergi la clinica privată Isis din Constanţa, un chiuretaj cu anestezie locală costă 800 de lei, iar dacă vrei anestezie generală mai trebuie să scoţi din buzunar încă 200 de lei.

Preţul avortului medicamentos

Dacă vrei să optezi pentru un avort medicamentos (indicat pentru sarcinile mai mici de şapte săptămâni) preţurile variază între 300 şi 600 de lei.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here