Ce-ai spune dacă la casă, în supermarket, ai vedea un casier de 60 de ani? Mai mult, ai afla că bătrânul a fost inginer IT și a muncit la calculator pe vremea în care mulți nici nu știau cum arată?

Povestea lui a fost redată pe site-ul greateconomy.ro. Domnul Dumitrescu a terminat Facultatea de Automatică și Calculatoare în anii 70 și a profesat în domeniu până în anul 2011. Atunci, în urma unor restructurări, bătrânul și-a pierdut locul de muncă și orice sursă de venit.

De o lună s-a angajat la un magazin Auchan unde este casier. Bătrânul muncește acum pentru cei 720 de lei, plus bonuri de masă pe care îi câștigă un casier, și speră să iasă la pensie de la acest loc de muncă. Mai are 5 ani de lucru până la vârsta pensionării.

“Îi tremurau mâinile și îi era teamă să nu facă greșeli pentru că știa că acest lucru îi putea aduce pierderea locului de muncă. E trist că oamenii de vârsta lui sunt nevoiți să muncească încă în loc să se bucure de nepoței, de frumusețile vârstei”, se arată în comentariul care însoțește fotografia bătrânului casier la Auchan, citat de greateconomy.ro.

Un casier la Auchan câștigă 720 de lei, plus bonuri de masă, suma cu care fostul inginer IT trebuie să se întrețină. Are 60 de ani, iar peste 5 ani va ieși la pensie. Bătrânul speră că se va putea pensiona de la acest job, după 35 de ani de cotizat la stat.

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here