Cum a fost la Serile FJSC cu Andi Moisescu

Home > Cum a fost la Serile FJSC cu Andi Moisescu

În această seară, în cadrul Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicări a avut loc prima întâlnire din anul universitar 2013-2014 a Serilor FJSC. Invitatul serii a fost Andi Moisescu care a fost deschis la întrebărilor studenţilor, iar moderatorul întâlnirii a fost profesorul Antonio Momoc.

Amfiteatrul R3 din cadrul Facultăţii de Chimie a fost neîncăpător pentru sutele de persoane venite să asiste la această întâlnire. Chiar dacă evenimentul se adresa studenţilor de la FJSC, am avut plăcerea să întâlnesc tineri şi din alte facultăţi precum: ASE, Farmacie, SNSPA, etc.

 

Cu o modestie şi o simplitate aparte, la orele 20:00 în sală şi-a făcut apariţia domnul Andi Moisescu în aplauzele sutelor de studenţi. O întâlnire ce a avut ca tema “Cum ne alegem modele profesionale în jurnalism şi publicitate?” s-a transformat într-o discuţie deschisă despre viaţă, carieră, principii, timp şi multe alte teme interesante. Am fost plăcut surprinsă să observ modul degajat pe care Andi l-a abordat în relaţia cu participanţii. Am avut ocazia să îl cunoaştem pe omul Andi Moisescu, cel din spatele personajului de la televizor. Un om simplu ce şi-a construit carieră pas cu pas.

“Am început că retrailer de ziare” ne mărturiseşte Andi. “După ce am vândut

ziare mi s-a schimbat viaţa”.  Astfel, s-a început discuţia despre viaţa sa profesională de la începuturi până în prezent. Aflăm că şi-a început cariera de DJ la petrecerile la care participa în liceu unde punea muzică pentru colegii săi. I-a placut

foarte mult acest job, așa că s-a orientat spre ceva mai mare, spre radio. “Cariera mea media a debutat la radio şi a continuat până în 1996”. Prima sa apariţie la televizor a fost în cadrul emisiunii “Ora 7. Bună dimineaţa” unde a colaborat alături de domnul Florin Călinescu. A avut o perioada în care a revenit în radio, urmând apoi punerea pe picioare a emisiunii ”Marca înregistrată”, o emisiune de nişă, de publicitate. “Apropo TV” a apărut mai apoi pentru că îşi dorea să lărgească perspectivele. De aproape 10 ani emisiunea se bucură de un real succes în rândul oamenilor.

După prima parte în care a încercat să ne prezinte paşii pe care i-a urmat în

 

cariera sa, au urmat întrebările participanţilor care l-au antrenat în discuţii interesante. “Am un echilibru pe care l-am dobândit în urma unor experienţe”, “Nu sunt cu nimic deosebit, poate am am trecut prin mai multe lucruri”, “Timpul este foarte important şi ar trebui să-l investim nu să-l consumăm”, acestea au fost câteva dintre răspunsurile şi sfaturile pe care le-a oferit în cadrul întâlnirii.  Dincolo de partea profesională, a vorbit şi despre cea personală, dând dovadă că este un om deschis, povestind despre soţia să şi despre cei doi copii.

În finalul întâlnirii studenţii FJSC i-au cântat la mulţi ani şi i-au oferit un cadou: un tricou cu mesaj, deoarece sâmbătă este ziua lui.

 

La finalul evenimentului am luat câteva interviuri participanţilor pentru a împărtăşi impresiile acestui eveniment.

Bucureșteanu Mihai, 19 ani, student Jurnalism: Ideea acestui gen de întâlniri cu oameni profesionişti din diferite domenii este una interesantă, cel puţin pentru cei care sunt la început de drum şi vor să acumuleze cât mai multă experienţă de la cei din jur. Este omul exact la care mă aşteptăm; o persoană deschisă, cu valori puternice şi care spune lucrurilor pe nume.

Pârvu Ana, 19 ani, studentă la Comunicare şi Relaţii Publice: A fost un eveniment interactiv. Mi-a plăcut atmosfera şi faptul că a fost un număr mare de participanţi care îşi dădeau interesul să asculte şi să pună întrebări. Andi Moisescu mi-a lăsat impresia unei persoane dezinvolte, în prezenţa căreia te simţi  relaxat.

Gheorghe Alina- Iulia, 20 ani, studentă la Comunicare şi Relaţii Publice: Ce pot spune este că mă bucur că am ales să particip la “Serile FJSC”. Evenimentul mi-a plăcut foarte tare, a fost o atmosfera plăcută, deloc formală, am primit sfaturi preţioase şi am aflat lucruri pe care nu le ştiam despre Andi Moisescu şi nu numai.

 

Reporter: Ilinca Ioghen

Fotoreporter: Cosmin Marinescu

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here