Fiindcă sărbătorile se apropie şi aduc cu ele atâtea bunătăţi, este timpul să te gândeşti la strategia perfectă care te poate ajuta să rezişti tentaţiilor.

Dacă nu este plăcut să lipseşti de la evenimentele care implică multe bunătăţi, nu este bine nici să suferi ulterior pentru că nu te-ai putut abţine să guşti din toate. Cu cât mănânci mai mult zahăr, cu atât vrei mai mult – pot trece zile sau săptămâni până să te vindeci de dependenţa de zahăr şi să se cureţe organismul. Şi nu numai: studiile au arătat că excesul de zahăr poate grăbi procesul de îmbătrânire al corpului.

Fă alegeri înţelepte. Dacă eşti pofticioasă, gândeşte-te la bunătăţi de sezon. ,,Poţi avea ciocolată în orice moment al anului’’, a spus Tamara Melton, dietician şi nutriţionist la Academia de Nutriţie şi Dietetică. În schimb, de cidrul de mere sau plăcinta de dovleac te poţi bucura mai mult în această perioadă a anului. Reţine doar că, dacă aceste bunătăţi sunt de sezon, nu înseamnă că trebuie să exagerezi. Aşadar, ţine totul sub control!

Gândeşte pozitiv. Vei dobândi reuşite spunându-ţi că vei reuşi. ,,Cuvintele sunt puternice”, a spus Kathie Dolgin, autoarea unei cărţi de nutriţie. Dacă te gândeşti că este greu să rezişti dulciurilor, într-adevăr va fi greu să treci peste asta. Încetează să fii negativistă dacă vrei să deţii controlul asupra dietei şi sănătăţii tale. Crede că poţi face asta!

Nu te înfometa. Nu vrei să mănânci un bol plin cu bomboane? Propune-ţi să mănânci o masă echilibrată la trei sau patru ore – recomandate sunt trei mese şi două gustări bogate în proteine, care să te ajute să scapi de alte pofte. ,,Eu de obicei îmi iau la pachet prânzul şi gustările, deci nu cad pradă tentaţiilor din jurul meu’’, a spus Simone Kloger, nutriţionist la Dieta Dukan.

Poate fi mai simplu dacă ştii exact ceea ce vrei. Înainte să cauţi untul, spre exemplu, gândeşte-te la ce ai nevoie cu adevărat. Greşelile oamenilor duc la foame şi pofte. Dacă ai momente când te simţi disperată după o gustare, uneori acestea sunt semne de deshidratare. Aşadar, bea multă apă şi hidratează-te, nu sucuri. Când îţi doreşti să mănânci ceva, optează pentru o bucăţică de ciocolată neagră sau un iaurt simplu, în care să pui cereale sau ciocolată.

Nu mânca în exces. Ai încercat să fii corectă şi totuşi ţi-ai făcut o poftă? Iartă-te, iar după masă, asigură-te că mai mănânci doar atunci când îţi e foame. După următoarea masă e bine să mănânci alimente bogate în fibre, precum fructele, legumele şi cerealele integrale. Asigură-te că incluzi şi proteine, care te ajută să te menţii sătulă.

 

 

 

 

 

 

 

 

Abonare
Distribuie:54000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here