Unul dintre cele mai frumoase trasee turistice din ţară, denumit şi Drumul Comorilor, riscă să devină periculos şi inutilizabil din cauza transportatorilor de lemne. Este vorba despre drumul de pe coama Muntelui Rarău, din judeţul Neamţ, modernizat în această vară şi destinat exclusiv maşinilor mici şi mijlocii. Cu toate acestea, maşinile grele, care transportă lemn, circulă în voie pe el, informează stiri.tvr.ro.

Transrarăul a intrat de curând în galeria rutieră a destinaţiilor turistice din Europa. Cei 12 kilometri de şosea de munte au fost asfaltaţi pentru ca turiştii să ajungă mai uşor la Pietrele Doamnei din Masivul Rarău.

În zonă există, însă, multe exploataţii forestiere, iar lemnul trebuie să ajungă la fabricile de prelucrare. Astfel, autorităţile au impus transportarea lui cu maşini de tonaj şi dimensiuni mici.

Cel mai grav este ca bariera montată la 2,75 metri înălţime a fost ajustată de transporatori pentru nevoile lor. Activitatea forestieră se desfăşoară nestingherită, însă muncitorii spun că nu au văzut maşini mari în zonă.

Reprezentaţii Consiliului Judeţean caută acum soluţii. O barieră permanentă ar bloca maşinile de intervenţie.

Abonare
Distribuie:96000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here