Spălați-va picioarele, mai multe seri la rând, în apa caldă în care ați dizolvat trei linguri de bicarbonat de sodiu, care are calitatea de a înmuia pielea întărită sau moartă și a o îndepărta. Baia trebuie să dureze 10, 15 minute, notează Ziare.com

Cine preferă oțetul să înmoaie o bucată de vată pe care s-o lipească de bătătură cu pansament sau o cârpă curată, de bumbac. Vată înmuiată în oțet se ține până a două zi. Dimineață, freacă zonă în care se află bătătură cu o piatră ponce.

O felie groasă de lămâie, cam de un centimetru, fără coajă, se pune seară pe bătătură și se leagă strâns, cu tifon ori o cârpă curată. Se stă așa toată noaptea. Se repetă acest lucru câteva nopți la rând, până când bătătură se va desprinde și va pică, cel mai probabil în timp ce va spălați picioarele.

Se pisează o căpățâna de usturoi și se amestecă toți cățeii. Pastă astfel obținută se aplică pe bătătură câteva seri la rând, până când această se înmoaie și dispare.

Ceapă se curată și dintre straturi se scoate pielița subțire, iar partea cărnoasă se bagă la cuptor până se înmoaie. După aceea se pune în oțet pentru câteva minute apoi se aplică pe bătătură. Acest lucru se face seară, înainte de culcare, și legătură se ține până dimineață.

Din flori și fructe mărunțite de păducel se face un decoct, o lingură de plantă la o cană de apa. După fierbere, se lasă amestecul la infuzat timp de 10, 15 minute după care se strecoară și se lasă la răcit. Compresele cu decoct de păducel se aplică zilnic pe zonele invadate de bătături.

Rostopască pe care o găsiți chiar și în jurul blocului în care locuiți, pe marginea drumurilor, în tufișuri, în locuri umbroase, mai tot timpul anului, chiar și iarnă sub stratul de zăpada, vărsa, la rupere, un lichid galben-închis care este ideal în tratarea acestor afecțiuni. Unge bătătură cu acest lichid de câteva ori pe săptămâna, timp de două săptămâni, și bătătură se usucă și cade.

Mai multe seri la rând, masați bătăturile, timp de 15, 20 de minute, cu ulei de ricin. Puneți apoi, în picioare, șosete de bumbac și stați așa până dimineață că să dați timp uleiului să acționeze, scrie Realitatea.net

 

 

Articol redactat de Lavinia Leopa

 

 

loading…

Abonare
Distribuie:0000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here