Mucegaiul este ingrozitor, dar lucrul cel mai rau este ca iti afecteaza starea de sanatate. Se dezvolta in medii umede si calde si se reproduce prin spori. Se poate dezvolta atat in interior, cat si in aer liber.

Cand vezi cea mai mica pata de mucegai, trebuie sa actionezi, ca sa combati infestarile masive. Bebelusilor sau copiilor, mucegaiul le poate cauza alergii grave si chiar astm.

Produsele antimucegai sunt scumpe si nu dau intotdeauna rezultate. De aceea va propunem doua modalitati simple si ieftine prin care poti scapa de mucegai: otet si bicarbonat de sodiu, pe care le-am descoperit pe infocasasigradina.ro. Pentru ca le-am folosit si au dat rezultate le recomandam si cititorilor nostri:

– se prepara o solutie de otet cu apa; se stropeste peretele cu aceasta solutie, se lasa cateva ore si apoi se sterge mucegaiul cu o perie (caz in care trebuie sa iti acoperi nasul si gura cu o masca speciala) ori cu o carpa umeda. Daca te deranjeaza mirosul de otet, desi sunt mici sanse, pentru ca mirosul este mult mai slab decat cel de clor sau detergent, adauga si cateva picaturi de ulei esential. Studiile arata ca otetul distruge 82% din sporii de mucegai, precum si toti virusii si bacteriile. Otetul previne reaparitia mucegaiului daca este pulverizat peste zona problema si lasat sa se usuce.

– se dizolva bicarbonatul de sodiu intr-o solutie de otet si apa; se pulverizeaza pe zona-problema, se lasa cateva ore si apoi se sterge cu o carpa umeda. Bicarbonatul de sodiu este un dezinfectant natural si foarte bland, asa ca nu va lasa nici un miros.

 

Articol redactat de Michaela Maria

 

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here