Petele de grăsime de pe haine și aragaz le poți indepărta cu soluții ieftine din bucătărie, dacă acţionezi imediat împotriva lor. Iată câteva trucuri, cu soluţii pe care le ai la îndemână prin casă, recomandate de ampress.ro. 

Pudră pentru bebeluși

Presară deasupra un strat consistent de pudră pentru bebeluși,  apăsa ușor pudra de pe zona  pătată cu un burete și îndepărtează apoi pudra, după ce a absorbit grăsimea.

Praf de copt

Înmoaie bine grăsimea arsă de pe aragaz cu apă fierbinte și presară deasupra ei un strat generos de praf de copt, apoi stropește cu zeamă de lămâie. Lasă soluția să acționeze câteva minute, apoi folosește un burete abraziv să cureți petele de grăsime.

Apă minerală

După ce ai prăjit carnea sau peștele în tigaie, aruncă grăsimea folosită și toarnă în cratiță apă minerală.

Pungă de hârtie

Dacă a sărit grăsime pe tapetul de pe pereți, pune imediat peste pată o pungă de hârtie pentru alimente și apasă cu fierul de călcat încins, până când hârtia absoarbe toată grăsimea.  Tamponează zona cu un șervețel de hârtie și curăță talpa fierului, după ce s-a răcit, cu detergent de vase.

Sare și alcool sanitar

Amestecă o parte sare și 3 părți alcool sanitar pentru a curăța petele de grăsime de pe haine, freacă bine cu o bucată de material moale, apoi spală hainele în mod obișnuit.

Oțet şi apă contra grăsime

Amestecă oțet și apă în părți egale și spală cu această soluție petele de grăsime de pe masă, de pe aragaz sau de pe gresia din bucătărie.

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here