Razboiul civil care sta sa explodeze in Ucraina si amenintarea tot mai concreta a Rusiei lui Putin au mobilizat nu doar tot mai multe forte NATO pe granita fostului imperiu sovietic, dar i-au obligat si pe liderii romani sa isi muleze discursul pe tema cea mai importanta a momentului.

Protestele si violentele separatistilor pro-rusi din orasele mari din estul Ucrainei, declaratiile tot mai belicoase ale lui Putin la adresa Occidentului i-au facut pe unii sa vorbeasca despre probabilitatea declansarii unui nou razboi la scara mondiala.

CITEȘTE ȘI: Cutremurător! Un tânăr român explică pe Facebook de ce nu ar merge la război

Prin urmare, ceea ce avem de facut, potrivit lui T. Basescu, ar fi sa-i identificam si sa-i aducem inapoi in tara pe viitorii militari, de oriunde s-ar afla si orice ar face. De ca si cum nu ar fi fost suficient ca s-a gandit la un astfel de scenariu, presedintele a spus ca ideea repatrierii rezervistilor din exil va fi discutata in urmatoarea sedinta a CSAT.

Cum va reusi statul sa aduca fie si o duzina de rezervisti in tara, cand nu a stiut niciodata cati cetateni a trimis la export, ramane sa aflam din viitoare sedinta CSAT. Metoda de a atrage atentia asupra romanilor plecati si uitati in pribegie pentru a supravietui si pentru ca tara nu-i mai putea oferi nimic.

Distribuie:138020

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here