Blugii – blue jeans – sunt pantalonii ”uniformă” din ziua de astăzi. Oricine are cel puțin o pereche de blugi acasă și mulți îi poartă chiar și la serviciu, atunci când nu sunt limitați de dress-code-ul formal sau business. O pereche nouă de blugi poate avea și probleme: se decolorează înainte să fie spălată o dată sau de două ori.

 

 

Afla cum se spală corect blugii, fără să-ți mai păteze alte haine sau chiar pielea:

Mi s-a mai întâmplat și mie și nu doar o dată: perechile noi de blugi, în special cele bleumarin, își lăsau culoarea pe pielea mea, pe șosete, câteodată chiar și pe scaunul pe care stăteam, iar ca să nu iasă la spălat trebuia să-i spăl de mână. Dar am învățat un truc bun!

Vopseaua folosită în prezent pentru colorarea articolelor vestimentare nu mai este aceeași ca pe vremuri, așa că trucul cu oțetul – să ții haina în apă rece cu puțin oțet – ca să nu mai iasă culorile nu mai funcționează la fel de bine. În special pentru pantalonii din denim bleumarin.

În schimb, poți încerca altă soluție: când speli blugii, întoarce-i pe dos și pune mașina doar cu culori asemănătoare (numai închise). De asemenea, un alt lucru pe care îl mai poți face, ca să păstrezi culoarea frumoasă a blugilor este să îi speli cu produse destinate culorilor închise și nu cu detergentul pentru colorate sau pentru toate.

Alt lucru folositor pe care îl mai poți face atunci când îți speli blugii este să nu bagi foarte multe haine deodată. În mașina de spălat, textilele se freacă una de alta și așa se strică în timp sau își pierd culorile. Hainele ar trebui să aibă destul loc la dispoziție ca apa și detergentul să circule fără probleme.

Mai mult de atât, ca să îți speli blugii corect trebuie să mai faci încă un lucru: dacă vrei să arate ca noi cât mai multă vreme, atunci spală-i la un program pentru haine delicate și nu la temperaturi foarte ridicate.

Sursa: Avantaje.ro

 

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here