Șeful DSU, Raed Arafat, spune că deși atunci când ne aflăm în autoturismul propriu nu se impune purtarea unei măști de protecție, când circulăm alături de un vecin, de pildă, trebuie să ne protejăm.

Raed Arafat recomandă ca șoferul să lase geamurile puțin întredeschise pentru ca aerul din habitaclu să circule și să nu se acumuleze posibili aerosoli încărcați viral.

„Dacă iei vecinul cu tine sau dacă iei pe cineva cu care nu stai de regulă în același loc, în apartament, în casă, în mașină trebuie purtată mască. Asta întotdeauna să fie înțeles, și în mașină trebuie purtată masca, dacă persoanele din mașină nu sunt întotdeauna împreună și chiar lăsate geamurile un pic deschise pentru aerisire, este un lucru care este bine să se obișnuiască cu el lumea, dacă în mașină sunt pasageri care nu stau împreună de regulă”, a declarat Raed Arafat, la Digi24
Și în cazul călătoriei cu taxi,este valabilă aceeași măsură, a adăugat șeful DSU. Potrivit acestuia, folosirea autoturismului personal este de preferat.

„Faptul că oamenii au ieșit cu mașinile personale este un lucru bun, pentru că nu aglomerează transportul public în comun, în același timp, normal că asta înregunează circulația, dar de fiecare dată pentru fiecare chestie există un avantaj și un dezavantaj.
Poate în această fază, cei care și-au folosit mașinile au limitat contactul cu alte persoane, au limitat posibilitatea de a fi infectați cu virusul, în cazul în care intrau în mijloacele de transport în comun aglomerate”, a spus Raed Arafat.Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă (CMSU) a decis luni ca mască să fie obligatoriu purtată în unele spaţii deschise din Bucureşti, cum ar fi pieţe, târguri, gări, autogări, staţii de autobuz, troleibuz şi tramvai şi zonele pietonale din Centrul Vechi al Capitalei, măsura urmând să fie aplicată de marţi, a declarat pentru News.ro primarul Sectorului 6 Gabriel Mutu. De asemenea, organizatorii de spectacole în aer liber sunt obligaţi să dea oamenilor măşti de protecţie, iar partcipanţii sunt obligaţi să poarte masca pe toată durata evenimentului.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here