Vine un moment in viata unei femei cand isi doreste cu ardoare sa ramana gravida si nu are prea multa rabdare pana cand dorinta fierbinte de a-si strange pruncul la piept nu se implineste.

De multe ori, dureaza ani buni pentru un cuplu tanar si fertil sa conceapa un copil. Se estimeaza ca 3 din 5 cupluri concep copilul dorit in 6 luni de incercari perseverenta si 1 din 4 cupluri are nevoie de mai mult de 6 luni, spre 1 an. Pentru restul, conceperea dureaza mai mult de un an.

Cuplurile care nu au folosit vreo forma de contraceptie si a caror viata sexuala regulata, cu cel putin 2 contacte sexuale saptamanal timp de un an de zile, nu a dus la graviditate, ar fi bine sa consulte un specialist pentru a face anumite teste de fertilitate.

Femeile sunt fertile cel mai mult intre 20 si 24 de ani. Dupa aceasta varsta, fertilitatea scade gradat o data cu varsta. Daca femeia este mai in varsta de 35 de ani, deci se afla aproape de finalul vietii sale de reproducere, sau daca se stie cu anumite probleme de fertilitate in familie, din nou, este indicat sa ceara ajutor medical ca sa incerce sa conceapa un copil.

Dar sa ramai gravida nu trebuie sa faci sex exact atunci cand are loc ovulatia, pentru ca exista aceasta fereastra de 4 zile care se numeste “fereastra fertila” si se sugereaza ca contactul sexual sa inceapa cu 2-3 zile inainte de ovulatie.

Ovulatia are loc, de regula, cu 12-14 zile inainte de urmatorul moment al startului unui nou ciclu menstrual. Prima zi de menstruatie este prima zi din ciclul menstrual. Daca ciclul este de 28 zile, atunci ovulatia este in jur de ziua 14. Cu toate acestea, ciclul menstrual normal al femeilor variaza intre 21 pana la 40 de zile iar unele femei nici nu au ovulatie in fiecare luna (acelea se numeste luni anovulatorii). Asadar, unele femei prefera sa afle cand si daca au ovulatie, folosinde teste de ovulatie sau graficul de temperatura sau verificarea mucusului cervical.

Ca sa iti cresti sansele de a ramane gravida, este bine sa faci sex in zilele de dinaintea ovulatiei. Cum nu este mereu usor sa stii cand ovulezi, se sugereaza ca este bine sa faci sex de 3 ori pe saptamana pe durata ciclului menstrual. Acest lucru va creste sansele ca o cantitate suficienta de sperma sa fie prezenta in trompele uterine si sa astepte acolo eliberarea ovulului din ovar.

Mai mult decat atat, cercetatorii australieni condusi de dr Greening, un specialst in endocrinologie reproductiva si fertilitate, au descoperit ca ejacularea zilnica creste substantial calitatea genetica a spermei, fara a afecta cantitatea de sperma ca sa diminueaze sansele de fertilitate masculina. Acest studiu sugereaza ca cuplurile sa faca, deci, sex in fiecare zi din acea saptamana inainte ca partenera sa ovuleze, ca sa se atinga graviditatea cu o calitate crescuta de sperma.

Abonare
Distribuie:0000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here