De Ziua Unirii, politicienii au fost huiduiți la unison

Home > De Ziua Unirii, politicienii au fost huiduiți la unison

Politicieni, protestatari de la Pungeşti sau oameni care au venit să asculte versurile patriotice cu care primarul Gheorghe Nichita a înlocuit în ultimul moment spectacolul folcloric, s-au strâns în această dimineaţă în piaţa centrală din Iaşi, la aniversarea a 155 de ani de la Unirea Principatelor, informeaza Gandul.info.

Dacă pe scenă au apărut, în final, umăr la umăr, liderii USL au celebrat mai degrabă ziua dezbinării, la Iaşi, decât pe cea a Unirii. Primul semnal a fost absenţa premierului Victor Ponta, decizie luată de acesta în ultimul moment şi justificată de instalarea lui Gabriel Oprea la Interne. Fără Victor Ponta, vicepremierul Liviu Dragnea nu l-a mai aşteptat pe Crin Antonescu să ajungă de la aeroport, luând în schimb suita de miniştri PSD ajunşi la Iaşi cu o seară înainte – Dan Şova, Remus Pricopie, Eugen Teodorovici, Mircea Duşa – cu care a plecat, împreună cu Gheorghe Nichita spre Primărie şi de acolo în Piaţa Unirii. Antonescu pe altă parte, a venit separat, cu şeful Consiliului Judeţean, Cristian Adomniţei.

La scurt timp după startul festivităţilor, au început şi huiduielile. În timpul discursului lui Gheorghe Nichita, un grup de manifestanţi care susţin cauza Roşiei Montane l-au huiduit pe primar, strigând „Jos Băsescu, Ponta şi Antonescu!”

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here