Antrenorul lui Dinamo, Flavius Stoican a acordat un interviu înaintea meciului din returul semifinalelor Cupei României cu Steaua. Tehnicianul “câinilor” este foarte încrezător înaintea acestui meci şi crede că elevii săi pot întoarce rezultatul din tur, atunci când au pierdut cu scorul de 5-2.

Flavius, sunt steliştii aroganţi?

– Nu mi se par aroganţi, nu din punctul meu de vedere.

Pentru unii aşa pare din afară…

– Poate doar din declaraţii, dar altfel, nu. Eu aşa i-am simţit. Şi când am jucat în “Ghencea”, şi pe “Arena Naţională”. Ştiu că sunt profesionişti şi nu ar face aşa ceva. Singurul lucru care i-a făcut să pară aşa au fost declaraţiile. Altfel, sigur ei sunt convinşi că atunci când întâlneşti Dinamo e un meci greu. Şi pentru unii, şi pentru alţii. 

Ce-ai simţit când a egalat Keşeru pe “Ghencea”?

– Nu ştiu dacă am mai simţit ceva în momentul ăla. Nu pot să zic că a căzut cerul pe mine sau ceva de genul ăsta. Dar eram dezamăgit. Simţeam că am avut meciul în mână, am avut tot ce ne trebuia ca să câştigăm. Pe ei îi simţeam că nu pot să ne domine aşa cum trebuie să facă o echipă condusă, iar apoi a venit golul ăla de nicăieri. Am fost, oricum, trist. Foarte trist!

Acum, ei au pierdut meciul cu Vaslui acasă, voi aţi bătut la Piatra Neamţ. Cum vă avantajează situaţia asta?

– Şi noi am avut probleme înaintea meciului din “Ghencea”, am pierdut cu Viitorul acasă. Şi cum am pierdut! Iar apoi am mers acolo şi am făcut o partidă bună. Sunt convins că o să fie un meci aprig. Dar la fel de convins sunt că o să fie spectaculos.

Care ar fi startul perfect joi?

– Să începem bine, să punem presiune, să avem ocazii…

O să joci ofensiv? Lumea din jur te îndeamnă să faci asta…

– Sincer vă spun, o să jucăm calculat. Nu vreau să spun mai multe decât atât: calculat!

Cu 0-0 la pauză crezi că aţi mai avea şanse?

– Da. Până în ultimul minut! Noi am luat trei goluri în 7 minute în tur. Se poate orice. Inclusiv să marcăm de trei ori în ultimele 10 minute. Orice se poate întâmpla. Oricum, realist vorbind, e foarte greu. Steaua nu a pierdut până acum nici o partidă, până la Vaslui……

Dar nu au pierdut pe „Arena Naţională”! Contează asta?

– Contează, da. Contează. Le dă mai multă încredere. Dar depinde şi cum gestionezi starea asta, că poţi să intri cu delăsare: sau .

Distribuie:5000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here