Un adolescent obsedat de jocul World of Warcraft a murit dupa ce s-a jucat 22 de zile incontinuu, facand pauze doar pentru mancat si cateva ore de somn. Tanarul de 17 ani, pe numele lui Rustam, a decedat din cauza unui cheag de sange in picior. Rustam a cazut peste tastatura din senin dupa ce personajul lui a fost omorat.

Rustam a inceput sa joace War of Warcraft dupa ce si-a rupt piciorul. Maratonul de peste 3 saptamani era intrerupt doar pentru cateva ore pe zi, scrie yoda.ro. Familia lui a sunat imediat la Salvare dupa ce l-au auzit prabusindu-se. A fost dus de urgenta la spital insa decesul a fost pronuntat cand a ajuns.

Detectivii din Uchaly, Rusia, spun ca Rustam a petrecut 83 de zile jucandu-se in ultimele 3 luni. Presupunerea in acest moment, inainte sa se faca investigatii amanuntite, este ca a avut un cheag de sange in picior din cauza lipsei miscarii.

“Oamenii pot suferi astfel de probleme in timpul zborurilor lungi cand sunt fortati sa stea jos. Baiatul a murit probabil din cauza unei tromboze. Aceasta apare in 50% din cazurile in care oamenii au fracturi” spune medicul Azat Hafizov, citat de Daily Star.

Un psiholog spune ca este vital ca parintii sa stie ce fac copiii: “Problemele cu jocurile video devin mai grave daca parintii nu au grija suficient de copii. Nu este nevoie ca parintii sa consume alcool sau droguri, ci pur si simplu sa nu le dea suficienta atentie copiilor. In astfel de cazuri, copiii prefera sa scape de probleme in lumea virtuala”.

 

Articol redactat de Mădălina Mihăilescu

loading…

Abonare
Distribuie:0000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here