Atacul împotriva naţiei române, a obiceiurilor strămoşeşti şi a „elementelor de identificare” valabile de mii de ani continuă. Unii îl fac direct, alţii indirect, din prostie sau incompetenţă ori efectiv fără să-şi dea seama.

Dacă veţi consulta manualele şi auxiliarele de clasa I, indiferent de locul în care au fost tipărite (toate au fost aprobate de Minister) veţi constata că nume şi expresii româneşti au dispărut cu desăvârşire sau apar ici-colo, în vreme ce nume şi expresii din alte zone ale lumii îşi fac loc chiar pe primele pagini ale cărţilor de pe care copiii noştri sunt obligaţi să înveţe.

Prezentăm astăzi un manual în care Nenea Omar, Lionel, Ariana, Amona, Oman, Uma, Armina, Ramina, Anemona, Lolica sunt la loc de cinste într-un manual de clasa I, chiar în primele pagini

Pagina 3, practic prima pagină după copertă:

Mai sunt introduse şi alte nume gen Jojo (prezentă mai mult dezbrăcată în Playboy), Meme (Stoica de la fotbal probabil, personaj violent cu suporterii, aflat acum în puşcărie) ori Lionel (Messi de la echipa de fotbal Barcelona), într-o pervertire a percepţiei copiilor noştri care trebuie să uite de unde se trag cu adevărat (deh, suntem europeni sau mondialişti, nu români, nicicum naţionalişti), scrie vranceamedia.ro.

Asta în timp ce nume precum Ştefan, Gheorghe, Vasile, Constantin sau Ion, toate nume de SFINŢI ai Bisericii, ai României până la urmă, sunt fie cu greu de găsit, fie deloc prezente în multe manuale sau auxiliare.

Sigur, se vor găsi multe explicaţii pentru a se justifica că, de fapt, sunt metode prin care elevii învaţă să scrie şi să citească în mod corect. Celor care vor veni cu acest argument le spunem simplu: manualele de pe care au învăţat elevii din perioada interbelică (perioadă de vârf pentru învăţământul românesc) nu aveau nici un Omar sau vreo Ariană în el şi rezultatele la învăţătură au fost excelente….

 

Articol redactat de Mădălina Mihăilescu

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here