Victor Spirescu, primul român ajuns în Marea Britanie după eliminarea restricţiilor de muncă de la 1 ianuarie 2014, este în prezent un prosper om de afaceri. Vi-l mai amintiţi?

La aproape 2 ani de la începutul aventurii sale britanice, românul susţine că le-a dat peste nas celor care au crezut că va ajunge cerşetor pe străzile Londrei şi spune că nu are de gând să revină în ţară.

Victor Spirescu a ajuns în Marea Britanie pe 1 ianuarie 2014, imediat după ridicarea restricţiilor de muncă. A fost aşteptat pe aeroport de o armată de jurnalişti şi de reprezentanţii parlamentului din Marea Britanie, veniţi să întâmpine un presupus val de imigranţi din ţara noastră. L-au găsit doar pe Victor, relateaza b1.ro.

Acum, la doi ani de la acel eveniment, se consideră un om realizat.

„Nu mai am problema banilor acum. Am reuşit să-mi pun pe picioare propria afacere. Instalez sisteme de ventilaţie şi vând sisteme de ventilaţie, afacere la care am trei angajaţi. Pot să zic că am o viaţă mult mai bună decât în România, iar momentan nu mă gândesc să mă întorc”, a declarat Spirescu.

Românul a aparut pe prima pagină a tabloidului The Daily Mail şi Daily Telegraph, care au realizat cu acesta ample reportaje despre succesul in afaceri, el fiind  un om care a dat peste cap toate previziunile rele ale englezilor sceptici.

The Daily Mail reaminteşte condiţiile în care a ajuns Victor Spirescu, anul trecut, la Londra şi cum, spre surprinderea sa, a fost întâmpinat la aeroport de o armată de ziarişti şi chiar de un parlamentar britanic, devenind o mică celebritate a presei din regat.

„Nu avea nicio idee despre Marea Britanie sau despre ce se va întâmpla cu el. Asta a fost atunci. Acum, la un an de când a venit, Victor nu numai că a câştigat o mulţime de bani, dar a învăţat multe despre cultura noastră – şi nu tot ce a aflat îi place. Şi-a format opinii destul de ferme despre comportamentul nostru, care, subliniază el cu severitate, nu seamănă cu modul în care oamenii civilizaţi se comportă în Bucureşti” notează The Daily Mail.

Acum, Victor Spirescu câştigă  250-300 de lire pe zi instalând conducte de ventilaţie în clădiri din Londra.

„Asta înseamnă că într-un an câştigă mai bine de 60.000 de lire”, a făcut socoteala The Daily Mail.

Oficial, Victor Spirescu, a fost primul imigrant român care a ajuns în Anglia dupa eliminarea restrictiillor de munca.

 

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here