Este deja lege: dacă ai cumpărat un produs și nu primești bon fiscal, ești îndreptățit să îți recuperezi bani plătiți și să rămâi și cu produsul cumpărat!

In Monitorul oficial de vineri, 30 ianuarie 2015, a fost publicata ordonanta de aprobare a loteriei bonurilor fiscale, scrie Hotnews.ro.

Citeste si: Loteria bonurilor fiscale a fost aprobată de Guvern. Care sunt regulile

La loteria fiscala participa bonurile fiscale detinute de persoane fizice rezidente si nerezidente, atestand cumpararea de bunuri sau servicii pe teritoriul Romaniei. Pot participa la aceasta loterie, bonurile fiscale emise in luna calendaristica anterioara organizarii extragerii. Extragerile se realizeaza in prima duminica de dupa data de 15 a fiecarei luni pentru luna anterioara.

Prima extragere va avea loc a doua zi de Paste (13 aprilie) si va dispune de un premiu de 1 milion de lei.

Potrivit noii reglementari introduse de OG nr. 10/2015, in cazul in care un operator economic are obligatia sa emita un bon fiscal conform reglementarilor in materia caselor de marcat fiscale, dar refuza emiterea si inmanarea bonului fiscal catre client, acesta are dreptul sa beneficieze de bunul achizitionat fara sa plateasca contravaloarea acestuia. Operatorii economici vor afisa vizibil obligatia clientului de a solicita bonul fiscal si dreptul acestuia de a nu plati produsul/serviciul daca nu i se elibereaza bonul fiscal.

 

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here