Europarlamentarele, simultane cu referendumul pentru constituție

Home > Europarlamentarele, simultane cu referendumul pentru constituție

Ministrul de Interne, Radu Stroe, a confirmat faptul că USL a decis organizarea referendumului pentru validarea Constituţiei  simultan cu europarlamentarele din luna mai. Consultarea populara va avea loc timp de două zile, cu un prag de validare de 50%.

Liderii USL Victor Ponta şi Crin Antonescu urmează să anunţe oficial aceste decizii în cursul zilei de luni, într-o conferinţă de presă susţinută în comun, imediat după şedinţa oficială a USL, convocată pentru ora 11:00.

Întrebat dacă referendumul pentru revizuirea Constituţiei va fi organizat la aceeaşi dată cu alegerile europarlamentare, ministrul liberal a raspuns scurt: “Da, aşa e”. Tot el a fost cel care a confirmat că cel mai probabil referendumul de revizuire se va desfășura pe două zile.
Ministrul a mai precizat că în protocolul USL se va menţiona numele candidatului USL la alegerile prezidenţiale, precum şi al premierului.

Alegerile prezidenţiale din acest an ar urma să fie organizate “undeva în luna noiembrie”, astfel încât noul preşedinte să îşi poată începe activitatea imediat după 21 decembrie, când expiră mandatul prezidenial al lui Traian Băsescu, a declarat liderul PSD, premierul Victor Ponta.

Tu cine spui că va fi președintele României? Votează aici

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here