Atentie pe ce site-uri intrati, ce reclame accesati, dar si ce sistem de operare utilizati. Acesta este avertismentul expertilor in securitate la inceput de 2014.

Noile tehnologii, raspandirea rapida a dispozitivelor mobile, a comunicatiilor wireless si cresterea bazei de utilizatori vor deschide noi porti de oportunitate si pentru criminalii cibernetici.

Intr-un comunicat de presa, BitDefender prezinta cateva dintre cele mai pregnante aspecte care se vor manifesta anul acesta.

MARILE PERICOLE DE PE FACEBOOK, GOOGLE PLUS SI TWITTER

Cu peste un miliard de utilizatori activi pe Facebook, retelele sociale sunt folosite de hackeri pentru a aduna informatii distribuite cu buna stiinta de utilizatori pe care le pot folosi apoi in atacuri de spear-phishing tintite sau pentru a distribui amenintarile informatice.

VIRUSII PRIN CERTIFICATE DIGITALE

Virusii semnati cu certificate digitale furate nu sunt o noutate, insa in 2014 vor reprezenta principala tendinta in industrie.

Bitdefender avertizeaza ca se asteapta ca volumul software-ului periculos semnat cu certificate digitale achizitionate in scop ilegitim sa creasca foarte mult, iar tendinta va continua pe tot parcursul lui 2014, in special in zona gri a software-ului precum aplicatiile de tip adware si spyware.

SPAM-UL SI RECLAMELE DE PE RETELELE DE SOCIALIZARE

Spam-ul prin email este in scadere, dar reclamele adaptate pe retelele sociale in crestere. Spamul a fost utilizat inca de la inceputurile comunicatiilor electronice si a castigat tractiune in era botnetilor. In timp ce volumul de spam va continua sa fie mare, in 2014 escrocii se vor concentra mai mult asupra retelelor sociale unde pot tinti mai bine victimele. Atacurile de spam nedirectionat vor fi in continuare utilizate si vor contine documente periculoase care vor instala virusi de tip botnet pe computer.

 

Citeste continuarea pe yoda.ro. 

Distribuie:3020

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here