Comisia de rating a Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC) a inclus filmul „Fifty Shades of Grey”/„Cincizeci de umbre ale lui Grey”, de Sam Taylor-Johnson, în categoria N15 – nerecomandat sub 15 ani. În SUA, Canada şi Marea Britanie restricţia de vârstă pentru această producţie cinematografică este de 18 ani.

Controversatul film „Fifty Shades of Grey”/„Cincizeci de umbre ale lui Grey”, regizat de Sam Taylor-Johnson, a primit ratingul N15 – nerecomandat sub 15 ani din partea comisie de rating a Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC).

Vezi și: “Fifty Shades of Grey”, cel mai provocator film al deceniului

Spre comparaţie, producţia a fost interzisă tinerilor sub 18 ani în Statele Unite ale Americii, Canada şi Marea Britanie, iar în Cehia, Suedia şi Islanda restricţia de vârstă fost de 15, respectiv 16 ani, potrivit unui comunicat remis gândul.

Mult aşteptata peliculă, al cărui scenariu are la bază romanul cu acelaşi nume, semnat de E. L. James, va avea avanpremiera pe 11 februarie, urmând ca pe 13 februarie să aibă premiera în toate cinematografele din ţară. Între timp însă, trailerul oficial al filmului a depăşit deja 45 de milioane de vizualizări pe YouTube.

Recent, presa internaţională a catalogat producţia drept „cel mai provocator film al ultimului deceniu”, datorită faptului că scenele cu sex cumulează 20 de minute din cele 124 de minute ale lungmetrajului.

Totuşi, Jamie Dolan, care interpretează rolul principal masculin în filmul „Cincizeci de umbre ale lui Grey”, a declarat că nu crede că producţia este „pornografică sau erotică”, potrivit Mediafax.

De asemenea, regizoarea Sam Taylor-Johnson, în vârstă de 47 de ani, a afirmat că filmul s-ar putea să nu fie atât de explicit precum se aşteaptă spectatorii.

„Cel mai dificil lucru a fost să alegem unde şi când sexul să fie mai atrăgător pentru a nu părea gratuităţi”, a spus regizoarea. „Aşadar, a trebuit să fie o parte foarte puternică din poveste şi a trebuit să realizez o caracterizare diferită a fiecărei scene de sex pentru ca acestea să fie diferite”, a completat Sam Taylor-Johnson.

„Cincizeci de umbre ale lui Grey” a fost produs de Michael De Luca şi Dana Brunetti, alături de E L James, în vreme ce de scenariu s-a ocupat Kelly Marcel. Coloana sonoră a filmului este semnată de Danny Elfman, cel care a compus, printre altele, şi temele muzicale ale serialelor „Desperate Housewives” şi „The Simpsons”.

E.L. James, fostă producătoare de televiziune, pe numele său real Erika Leonard, ocupă primul loc în topul Forbes al celor mai bine plătiţi scriitori din lume, cu venituri de 95 de milioane de dolari, obţinute în perioada iunie 2012 – iunie 2013.

Romanul său „Fifty Shades Of Grey” s-a vândut în peste 100 de milioane de exemplare în întreaga lume.

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here