Presedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj tuturor romanilor cu ocazia Sarbatorilor de Paste.

Din păcate pentru administrația prezidențială, în mesajul postat pe Facebook s-a strecurat o eroare. “Cristos a-nviat! Sărbători fericite tuturor!”, a notat președintele României.

Mulți internauți au sesizat eroare și i-au amintit lui Iohannis că numele lui Hristos se scrie cu “H” și nu cu “C”.

“In numele Mantuitorului ne ghidam dupa prima Evanghelie a Sfantului Apostol Marcu scrisa in limba greaca si numele apare cu H. De aici se preia numele Mantuitorului. Daca se scrie gresit, atunci se arata ca nu Ii respectam numele”, a explicat profesorul de la Facultatea de Teologie din Craiova, Constantin Patuleanu în Jurnalul Național.

 

Vizualizari:
954
Abonare
Distribuie:0010

3 COMMENTS

  1. Dacã îi urmãream postãrile poate remarcam dar cum nu mã intereseazã personajul …. Voteaza acest comentariu: 0  0

  2. Pentru prostimea care comenteaza … A fi crestin inseamna a fi purtator de Hristos! adica sa fii HRISTOFOR! Si noi ortodocsii pe drept cuvant ca suntem puratatorii lui Hristos prin Sf.Euharistie, prin Sf.Botez si prin Sf.Taine in general! Deci un crestin (christianus in lat, sau hristofor in greaca) fiind purtatorul lui Hristos implicit Il are de model de vietuire pe Hristos! El a spus: Inavatati-va de la Mine ca sunt Bland si Smerit cu Inima! sau Sau ne spune Eu sunt Calea, Adevarul si Viata!Nimeni nu vine la Tatăl Meu decât prin Mine. Deci ne spune clar Domul Hristos ca nu ne putem mantui, nu putem intra in Imparatia Sa, de Il avem pe El. Si cum Il avem? Il putem dobandi prin Sf.Rugaciune, facuta simplu si cu inima deschisa, ca si catre cel ma Bun prieten si cu adevarat ca este! Il dobandim spin curatirea inimii de patimi: de rautate, manie, viclenie, ura, invidie, clevetala, mandrie! In inima murdara Hristos nu va intra, si de va intra, indata va iesi! Caci daca o curatim de pacate, inima noastra se face locas Presfintei Treimi! Si atunci ce putem fi? TEOFORI! Adica Purtatori de Dumnezeu! Si fiind Teofori, oare ce putem face? Sf.Treime atunci lucreaza in noi virtutile cele mai frumoase: Smerenia, Bunatatea, Blandetea, Curatia, IUBIREA fata de toata creatia lui Dumnzeu: om, animale, natura! Fiind Teofor, Hristosfor, CRESTIN, nu ai cum sa fii cu ura fata de un copil: ex. Avortul. Un CRESTIN ACEVARAT isi iubeste prorpiul copil si nu il da la gunoi! De aici si expresia Marilor Parinti a a juns omul mai rau ca animalul! Un crestin nu se poarta cu ura si rautate si IARTA MEREU pana la MOARTE, ca si Insusi Domnul Hristos pe Cruce sau Sf.Stefan omorat cu pietre! Un crestin are inchipuit pe fata lui, chipul Insusi ai lui Hristos! Voteaza acest comentariu: 0  0

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here