Veste BOMBĂ pentru românii plecați la muncă în străinătate! Guvernul le-a pregătit o lovitură dură de sărbători!

Iata ce li se impune, prin noul cod fiscal, românilor plecați la muncă în străinătate: ”5,5 la sută din salariul acestora REVINE STATULUI!”

Anul 2016 aduce și modificări importante prevăzute în noul Cod Fiscal. Iar cei vizați de schimbare sunt românii plecați la muncă în străinătate. Prin noile reglementăti în vigoare aducem la cunoștință persoanelor care nu au rezidență în România sunt obligați să își exercite drepturile cetățenești prin plata contribuției integrale la CAS. De asemenea, începând din anul 2016, acestea nu vor mai fi coasigurate de o persoană din familie care contribuie la sistemul de sănătate. Însă lovitura de grație nu este aceasta, ci…Absolut toți românii din străinătate sunt obligați, în conformitate cu noile modificări ale Codului Fiscal, să achite o contribuţie în cuantum de 5,5% din salariul minim valabil în anul respectiv (2016), scrie jurnalmm.ro.

Citeste si: Guvernul le dă o lovitură DURĂ și bugetarilor în 2016. De ce îi va priva:

Citeste si : Ciudat, la Cotroceni se cresc animale! Guvernul i-a alocat ȘEFULUI STATULUI 5.000 de lei pentru hrana animalelor

Citeste si: Sindicaliștii iau atitudine, se revoltă și contestă bugetul lui Cioloș

De asemenea, au obligaţia să se declare la ANAF pentru a fi luaţi în evidenţă, în termen de 15 zile de la data când nu realizează venituri, conform art. 180 din noul Cod fiscal. Plata contribuţiei se poate face trimestrial, în data de 25 a ultimei luni din trimestrul respectiv. În caz contrar, aceștia vor suporta rigorile legii, iar sancțiunile nu sunt deloc de neglijat.

Citeste si : Salariul minim pe economie nu mai creşte de la 1 ianuarie 2016

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here