Masina fara sofer este departe de a deveni o realitate pe sosele. Cea inventata de compania Google a avut dificultati in unele situatii intampinate zilnic de soferi.

Chiar daca a parcurs peste un milion de kilometri, prototipul are inca multe de demonstrat, scrie Digital Trends.

Desi se poate opri in fata unui obstacol sau la semafor, nu reactioneaza foarte bine atunci cand in fata apare un semafor neprevazut.

Masina Google le memoreaza pe cele existente in orase, insa devine ineficienta in situatiile neprevazute.

De asemenea, masina fara sofer nu se descurca asa cum trebuie nici in conditii de ploaie sau zapada, dar nici in zone in care se construieste sau in parcarile in aer liber si in cele supraetajate.

O alta problema e pusa de faptul ca senzorii masinii sunt blocati atunci cand lumina soarelui este pozitionata in spatele unui semafor.

Chris Urmson, cel care coordoneaza acest proiect, spune ca problemele nu au fost inca rezolvate de specialisti. El a tinut sa precizeze ca solutia va fi gasita mai repede decat se asteapta publicul.

Companiile Nissan si Mercedes-Benz nu au facut nici ele un secret din planurile de a scoate in viitor o masina independenta. Limitarile tehnologice si financiare intampinate de producatori pot amana insa cu multi ani concretizarea proiectelor.

Abonare
Distribuie:10000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here