Mihail Neamțu, acest cavaler sexy și povestitor, coborât direct din Evul Mediu

Home > Mihail Neamțu, acest cavaler sexy și povestitor, coborât direct din Evul Mediu

Nu cred că am mai citit ceva atât de inutil de penibil și grotesc de o bună bucată de timp: Emancipată-n biserică prin cultul Fecioarei Maria, femeia de lume şi-a negociat bine statutul public. Odinioară doamnele primeau gratuit tot ceea ce astăzi feminismul nu obţine cu forţa: respectul, ocrotirea, protecţia şi admiraţia ceremonioasă.
Între postura de cavaler şi cea de curtezan, bărbatul inteligent şi-a exersat mereu puterea de seducţie asupra frumuseţii feminine. Răsfoiţi pe-o tabletă câteva pagini din „Il Libro del Cortegiano” (de Baldassare Castiglione, mort pe la 1529) şi veţi înţelege fascinaţia umanităţii pentru lumea aristocraţiilor, pentru ritualurile lorzilor, cutumele conţilor şi visele conteselor. Citiţi despre rânduielile lumii ţărăneşti din Maramureşul istoric şi veţi vedea amestecul extraordinar de compasiune şi delicateţe de care bărbaţii au fost capabili faţă de femeile lor. De aici și secretul marilor iubiri!

Stați că nu se termină atât de ușor: Vrei fă fii, aşadar, un bărbat sexy? Părăseşte clubul, mesageria cu emoticoane și raportarea animalică la femeie. Citește continuarea aici

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here