În zonele înalte alte judeţului Harghita a nins joi dimineaţă, iar temperaturile au scăzut, fiind pentru a treia oară în ultimele zile când iarna revine în judeţ. De asemenea, conducătorii auto care circulă pe DN7A, Brezoi – Petroşani, sunt rugaţi să circule prudent, deoarece ninge în zona Voineasa – Vidra – Obârşia Lotrului.

De la primele ore ale dimineţii, staţiunea Băile Harghita a fost acoperită cu un strat subţire de zăpadă, localnicii fiind obişnuiţi cu astfel de capricii ale vremii. A nins şi în ale zone din Harghita situate la altitudine, cum ar fi Ciumani sau Bucin, potrivit Agerpres.

Şeful de cabinet al prefectului Harghitei, Adrian Pănescu, a declarat că ninge în zona vârfului Bucin, pe DN 13B, iar drumarii au împrăştiat preventiv 2,5 tone de sare. În restul judeţului plouă, iar circulaţia se desfăşoară normal.

Potrivit meteorologilor, diferenţele de temperatură faţă de ziua precedentă vor fi de cel puţin zece grade, în condiţiile în care miercuri s-a înregistrat la Miercurea Ciuc o maximă de 20 grade Celsius.

Este pentru a treia oară de la începutul lunii aprilie când ninge în unele zone înalte ale judeţului. Locuitorii din Harghita sunt obişnuiţi, însă, cu astfel de manifestări ale vremii, în anii trecuţi înregistrându-se căderi de zăpadă şi în luna mai.

Conducătorii auto care circulă pe DN7A, Brezoi – Petroşani, sunt rugaţi de Secţia de Drumuri Naţionale Vâlcea să circule prudent, deoarece ninge în zona Voineasa – Vidra – Obârşia Lotrului.

Ninge de azi noapte în zonă, s-a şi depus un strat mic de zăpadă, nu este periculos, noi avem acolo districtul nostru de drumuri şi putem interveni dacă situaţia se înrăutăţeşte. În orice caz, rugăm conducătorii auto care aleg să ajungă în Petroşani pe această rută, DN7A, să circule prudent, pentru că prognoza meteo anunţă în continuare ninsori pe această parte de drum. Transalpina este închisă, acolo ninge abundent, iar zăpada este depusă pe carosabil“, a declarat joi directorul Secţiei Drumuri Naţionale Vâlcea, Eugen Mănescu.

 

Distribuie:30020

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here