Există afecțiuni la care nu te-ai fi gândit că se iau de la o persoană la alta. Se numesc boli cu transmitere spirituală și sunt mai răspândite decât crezi.

Bolile cu transmitere spirituală nu sunt de ignorat, potrivit specialiștilor. Odată ce ajung în mintea ta, aceste afecțiuni pun stăpânire pe gândurile tale și ajung să îți controleze viața. Oamenii care suferă de boli spirituale nu își dau seama că le au și se vindecă foarte greu. Netratate, duc la nefericire, confuzie, deziluzie și relații defectuoase.

Sindromul „iepurașului pufos”

Sindromul „iepurașului pufos” este o boală cu transmitere spirituală, caracterizată prin lipsa dorinței de a face față aspectelor negative ale vieții. Oamenii care suferă de această afecțiune nu pot vorbi despre subiecte dure, precum cruzime față de animale, conspirații, corupție ori războaie, deoarece nu știu cum să își controleze sentimentele negative care apar după. Atenția lor este îndreptată doar spre lucruri care îi fac să se simtă bine, chiar dacă asta înseamnă să ignore părțile mai puțin plăcute ale vieții. Este singurul mod în care își pot păstra un echilibru psihic și spiritual, deoarece nu știu cum să folosească sentimentele neplăcute pentru a face schimbări pozitive în lume.

Pentru că nu reușesc să rămână echilibrați când se vorbește despre lucruri neplăcute, se prefac că acestea nu există. În loc să folosească sentimentele care îi copleșesc pentru a face schimbări pozitive, preferă să le ignore și să nu accepte realitatea.

Simptomele acestei boli sunt ignoranță, naivitate, instabilitate emoțională și mentală, teamă și deziluzie. Poate fi tratată prin înfruntarea părții întunecate a vieții. În plus, bolnavul trebuie să fie sincer cu el și să accepte și părțile lumii pe care nu o place.

Ego-ul spiritualizat

Egoul spiritualizat este o altă boală cu transmitere spirituală, ce apare când oamenii au foarte multe informații din spiritualitate, dar nu au făcut destul pentru cunoaștere de sine. Se caracterizează prin prea multe informații și prea puțină înțelepciune. Persoanele care suferă de această afecțiune sunt ușor de recunoscut, deoarece vor face orice pentru a-ți arăta că sunt informați și știu să discute despre spiritualitate. În mintea lor, au impresia că sunt interesate de adevăr, însă specialiștii susțin că vor doar ca ceilalți să creadă că le interesează adevărul. Intenția lor este să fie percepuți ca lideri spirituali, nu neapărat să devină foarte înțelepți.

Una dintre cauzele acestei boli este lipsa încrederii de sine. Bolnavul este agresiv în discuții, mândru, competitiv, pretențios, se compară cu ceilalți și îi judecă aspru pe cei care nu sunt de acord cu viața adoptată de el. Vindecarea de această boală se face în doi pași: unul presupune introspecția și meditația, iar celălalt, confruntarea traumelor care au dus la lipsa de încredere în sine.

„Spiritualitatea dogmatică”

„Spiritualitatea dogmatică” este o boală cu transmitere spirituală caracterizată prin faptul că oamenii cred că principiile lor îi fac spirituali. Cei care o au cred că sunt spirituali dacă consideră că toți suntem un întreg sau că pietrele au putere de vindecare. Pe lângă aceste principii, oamenii care suferă de „spiritualitate dogmatică” se cred că sunt mai buni decât ceilalți. Se pot vindeca doar dacă renunță la credințele lor și practică meditația adevărată, scrie unica.ro.

AbonareDistribuie:0000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here