O arădeancă va fi primul român pe Marte

Home > O arădeancă va fi primul român pe Marte

O companie olandeză se pregăteşte să trimită o misiune de colonizare pe Marte, iar printre cei care au trecut de prima fază de selecţie este şi o româncă originară din Arad.

Singura femeie de origine română care a rămas în cursa pentru un loc pe Marte este o arădeancă stabilită acum în Cipru. Aceasta este mamă a doi băieţi, de 16 şi 19 ani, şi lucrează ca asistent de laborator într-o companie de produse farmaceutice. Totodată studiază, de la distanţă, pentru o diplomă de licenţă în chimie analitică la The Open University din Marea Britanie.
„Este o ocazie imensă pentru a face ceva uimitor, care va inspira şi alţi oameni. Vreau să joc şi eu un mic rol şi să-mi aduc contribuţia la una dintre marile aventuri ale omenirii. Trebuie să arătăm că se poate. Este foarte important pentru viitorul speciei să învăţăm să trăim pe alte planete. Trebuie să încerc şi eu să particip, altfel voi regreta tot restul vieţii“, a spus Manuela Kapiliotou în mesajul adresat organizatorilor proiectului. Persoanele care vor fi selectate pentru misiune nu se vor mai întoarce niciodată pe Pământ, lucru care nu o descurajează pe arădeancă.

Aceasta povesteşte că următoarele etape de selecţie vor include simulări riguroase, punându-se accent pe testarea capacităţilor fizice şi emoţionale ale candidaţilor rămaşi. „Când am auzit de proiectul «Mars One», am ştiut că trebuie să mă înscriu. Am avut curajul să îndrăznesc şi să încerc să-mi transform visele în realitate. «Mars One» este un proiect îndrăzneţ, dar este, în acelaşi timp, şi aventura vieţii mele“, a declarat Manuela Kapiliotou.

În proiectul Mars One s-a înscris pe data de 31 august 2013. „Înscrierea s-a făcut pe baza unui videoclip în care am explicat motivul pentru care vreau să particip la program. Următoarele etape de selecţie vor fi în 2014 şi 2025“, a povestit arădeanca. Manuela Kapiliotou a auzit despre proiectul „Mars One“ de la televizor, dintr-o reclamă.

Citeste mai mult aici.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here