Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook și cel al Microsoft, Bill Gates, prezenți la Națiunile Unite, au anunțat că vor pune în comun resurse pentru acces universal la Internet pană în 2020, transmite AFP.

 

Această acțiune este parte a celor 17 obiective de dezvoltare durabilă stabilite de Națiunile Unite în cadrul eforturilor de a eradica sărăcia extremă pană în 2030.

Conform estimărilor ONU, jumătate dintre locuitorii planetei, mai ales femei și fete, a căror educație este vitală pentru dezvoltare, nu au acces fiabil la Internet.

‘Cand oamenii au acces la uneltele și la cunoștințele de pe Internet, au acces la mijloace de a face viață mai bună pentru noi toti’, se arată în declarația semnată, între alții, de Mark Zuckerberg și de Bill și Melinda Gates. ‘Internetul aparține tuturor, el ar trebui să fie accesibil tuturor’, adaugă semnatarii, printre care se mai află Jimmy Wales, co-fondatorul enciclopediei online gratuite Wikipedia, și cantăretul Bono, liderul formației rock U, citează stiripesurse.ro.

‘Dacă îi vom conecta pe cei peste 4 miliarde de oameni care nu au acces la Internet deocamdată, avem o ocazie istorică de a face să progreseze lumea intreagă în deceniile următoare’, a scris Mark Zuckerberg pe Facebook.

 

Articol redactat de Michaela Maria

loading…

Abonare
Distribuie:0000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here