Propunerea unui membru CNA pentru TVR: fără publicitate și cu taxă universală

Home > Propunerea unui membru CNA pentru TVR: fără publicitate și cu taxă universală

Valentin Jucan, membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), spune, într-un comunicat, că mărirea actualei taxe TV nu va rezolva situaţia financiară precară a Televiziunii Române, acesta propunând în schimb introducerea unei taxe universale şi eliminarea publicităţii din programele TVR.

Acesta afirmă că doreşte să ştie ce vor primi românii în plus de la TVR în schimbul măririi taxei pentru acest serviciu public.

“Această dorinţă este, cred, cu atât mai legitimă, cu cât, până în acest moment, am asistat la prăbuşirea audienţelor TVR, la închiderea TVR Cultural – singura oază de cultură din spaţiul audiovizual românesc -, la luptele pentru controlul politic al acestei instituţii cu poziţie strategică într-un stat modern şi democratic, lansări de grile fastuoase şi costisitoare financiar pentru emisiuni lipsite de calitate şi relevanţă, blocaje economico-financiare şi decizionale etc.”, spune Jucan.

 

“Taxa universală este o ecuaţie care se aplică fiecărei persoane fizice şi juridice; se ţine cont de veniturile persoanei fizice si juridice şi de fluctuaţiile acestora; obligă persoanele juridice cu cifre de afaceri mari să plătească o taxă mai mare”, spune Jucan.

De asemenea, Jucan propune “eliminarea totală a publicităţii din programele TVR”.

“Existenţa taxei universale, plătită de fiecare cetăţean, suficientă pentru ca TVR să îşi îndeplinească misiunea, scuteşte publicul de publicitatea difuzată, acesta beneficiind de programe şi informare fără întrerupere; se va asigura, în acest fel, şi o concurenţă loială pe piaţa programelor de televiziune, între televiziunile comerciale şi serviciul public de televiziune”, spune Valentin Jucan.

Citește aici mai multe.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here