Primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, a fost adus la DNA, marţi, de mascaţi, el declarând că această acţiune face parte din “sârba procurorilor” şi că era conştient că este cercetat încă din 2005.

Radu Mazăre a fost adus la Direcţia Naţională Anticorupţie cu o dubă a anchetatorilor, fiind flancat de mascaţi până la intrarea în sediul DNA.

Întrebat dacă îi este frică de puşcărie, Radu Mazăre a spus: “Nu mi-e frică de puşcărie, doar de Dumnezeu”.

Procurorul şef al DNA, Codruţa Kovesi, a declarat marţi că a fost începută urmărirea penală în dosarul în care au fost făcute mai multe percheziţii, între care şi la locuinţa primarului Radu Mazăre, precizând că această cauză vizează fapte care intră în competenţa Direcţiei.

“Este un dosar intrumentat de procurori din cadrul structurii centrale a Direcţiei Naţionale Anticorupţie. În cursul dimineţii s-au efectuat aproximaiv 12 percheziţii domiciliare la anumite persoane fizice şi la o instituţie publică”, a spus Codruţa Kovesi.

Procurorul şef al DNA nu a vrut să precizeze care sunt acuzaţiile existente în acest dosar, spunând doar că obiectul dosarului vizează fapte care intră în competenţa Direcţiei.

Procurorii DNA au făcut, marţi, percheziţii la Primăria Constanţa şi la locuinţa primarului Radu Mazăre, într-un dosar în care sunt vizate fapte de corupţie, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

DNA a anunţat, într-un comunicat de presă, că procurorii fac percheziţii la 12 adrese din Constanţa, Bucureşti şi Dâmboviţa, printre care şi la sediul unei instituţii publice, într-un dosar în care se fac cercetări privind fapte de corupţie care ar fi fost comise, în 2011-2013, de funcţionari cu funcţii de conducere.

Şi reprezentanţii Primăriei Constanţa au transmis, marţi dimineaţă, un comunicat de presă în care precizează că percheziţiile făcute de procurorii DNA la sediul instituţiei vizează construcţia cartierului de locuințe sociale din oraş, anchetatorii solicitând documente legate de acest proiect.

“Documentele solicitate de procurori sunt pregătite şi vor fi predate în scurt timp celor de la DNA”, potrivit comunicatului transmis de Primăria Constanţa.

Percheziţiile s-au desfăşurat în absenţa lui Mazăre, care s-a aflat la Bucureşti, potrivit unor surse din administraţia locală.

 

Distribuie:17010

3 COMMENTS

  1. Romania este sufocata de Victor Ponta ,Radu Mazare,Nicusor Constantinescu, Adrian Duicu si toti reprezentati PSD. in Mai si in toamna trebui sa votam impotriva acestor baroni , singura optiune este PNL si Crin Antonescu

  2. Si il luam pe Crin sa ne puna pe toti la culcare. In primul rand, PNL nu inseamna Crin Antonescu. Antonescu nu e om politic, are impresia ca partidul e vreun fel de grup de-al lui de prieteni. In al doilea rand, cand spui toti reprezentantii PSD dovedesti ca esti superficial si ca nu tii cont de lucrurile bune pe care unii politicieni le fac, doar pentru ca au o anumita orientare politica. Stanga nu inseamna baroni, faci confuzii grave.

  3. Si il luam pe Crin sa ne puna pe toti la culcare. In primul rand, PNL nu inseamna Crin Antonescu. Antonescu nu e om politic, are impresia ca partidul e vreun fel de grup de-al lui de prieteni. In al doilea rand, cand spui toti reprezentantii PSD dovedesti ca esti superficial si ca nu tii cont de lucrurile bune pe care unii politicieni le fac, doar pentru ca au o anumita orientare politica. Stanga nu inseamna baroni, faci confuzii grave.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here