În contextul pandemiei de coronavirus și din cauza numărului mare de infectări înregistrate în fiecare zi, în România,

autoritățile au luat măsuri mult mai drastice. Raed Arafat a făcut un anunț de ultim moment cu privire la modul în care vor funcționa terasele și cluburile de la noi din țară.

Șeful DSU a făcut un anunț de ultim moment cu privire la modul în care vor funcționa terasele și cluburile din România, de acum încolo.

Raef Arafat a punctat faptul că acestea se vor închide la ora 23 și consideră că această oră este una rezonabilă. Mai mult, Arafat a menționat faptul că nu se referă doar la localurile de pe litoral, ci s referă, de fapt, la cele de peste tot din România.

„E vorba de terase, cluburi, baruri, locuri în care oamenii pot începe să danseze. Aici nu ne referim doar la litoral, ci la mai multe zone. Dacă vrem să luăm realitatea, creșterea numărului de cazuri la nivel național nu e doar din cauza litoralului.

E clar că nici în alte zone nu se respectă și trebuie luate măsuri. De aici vin aceste măsuri, care nu sunt tocmai incomode, totuși ora 11 seară e una bună. Am văzut că unele județe deja au adoptat aceste măsuri”, a declarat Arafat la Digi 24.

Ce spune Raed Arafat despre pandemia din România
Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a explicat cum se poate ajunge, din nou, în starea de urgență. “Criteriul ar fi atins între 1 și 3 august”, spune Arafat.

”Situaţia nu putem să spunem că este controlată, mai ales în unele zone ale României. Creşterea cazurilor şi creşterea semnificativă zilnică. Aceste creşteri arată că avem o creştere serioasă, din punct de vedere al răspândirii.

Clar că avem o răspândire care, în acest moment, nu este nici în platou, nici în scădere. Deci, dacă este în continuă creştere, clar că situaţia nu este sub control”, a spus șeful DSU. scrie cancan.ro

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here